marți, 3 noiembrie 2009

Supă cu găluşte!

Ingrediente:
- o fâşie piept pui
- un morocveţ
- un păstârnac
- o ceapă
- două linguri tăiţei de casă
- un gălbenuş
- griş
- opt granule sare de mare
- pătrunjel

Mod de preparare:
1. se pune la foc mic o crăticioară cu 500ml apă
2. se curăţă morcovul, păstărnacul şi ceapa, se spală bine, se taie cubuleţe mici şi se adaugă la fiert în ordinea prezentată
3. când legumele au fiert se adaugă două linguri tăiţei de casă
4. gălbenuşul se bate bine,şi se încorporează grişul astfel încât să aibă compoziţia precum smântâna, şi se adaugă la fiert cu ajutorul unei linguriţe
5. fâşia de piept de pui, opărită separat, se taie cubuleţe, şi se adaugă şi ea în supă, împreună cu sarea
6. când găluştele sunt fierte,se adaugă şi pătrunjelul

Impresii:
Bune rău găluştile!