marți, 22 septembrie 2009

Ciorbiţă de pui!

     Ingrediente:

    - o fâşie piept pui, un morcov, un păstârnac, un cartof, o roşie, o ceapă, un ardei capia, un ardei gras, o linguriţă orez, pătrunjel, 250 ml borş, opt bobiţe sare de mare 

   Mod de preparare:

   - se pune la foc mic o crăticioară cu 500 ml apă 

    - morcovul şi păstârnacul se curăţă, se spală, se taie cubuleţe, se adaugă peste apă

   - cartoful se curăţă, se spală, se taie cubuleţe mici, şi se adaugă în crăticioară

   - roşia se spală, se curăţă de coaşă şi seminţe, se taie cubuleţe, şi se adaugă la fiert

   - ardeiul capia şi ardeiul gras se spală, se curăţă se seminţe, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert

    - ceapa se curăţă, se spală, se taie cubuleţe foarte mici, şi se adaugă în crăticioară peste celelalte legume

   - orezul se spală, şi sea daugă împreună cu sarea

   - pieptul de pui se opăreşte, şi se mărunţeşte. 

   - când legumele au fiert se adaugă borşul şi pieptul de pui, se dă într-un clocot.

   - pătrunjelul se spală, se taie mărunt şi se adaugă şi el.

    Impresii:

   ce bun este borşul! pot să beau şi în bibe?