marți, 26 ianuarie 2010

Vreau să vină primăvara!

Da, chiar vreau să vină primăvara,pentru că:
1. vreau să ies şi eu mai des afară, chiar şi la piaţă, să mă întâlnesc cu nenea de la jucării
2. vreau să merg la bunicii, şi să fac prostioare
3. vreau să miros teii înfloriţi
4. vreau să aud păsărelele cântând, şi să le văd făcându-şi cuibuşoare
5. vreau să aud cum strigă Alexia că vrea să iasă la joacă
6. vreau să ies cu Nectaria în parc.....şi lista poate continua.
Ni s-a cam luat de atâta frig...până şi mami care nu se văita de vreme, de prea mult cald sau de prea mult frig, acum zice şi ea că vrea să se facă primăvară, mai ales că astăzi nu s-a trezit tocmai bine...dar se poate şi mai rău, să fim optimişti!
În altă ordine de idei, am câştigat o invitaţie la Baby Expo, ediţia de primăvară, care va fi începând cu 25 februarie...mami speră să se facă primăvară până atunci,căci altfel nu onorăm nici o invitaţie, că doar nu ne ducem pe acolo să ne îmbolnăvim!

Mă joc remi!

Am descoperit o nouă pasiune: să mă joc remi!
Am găsit pe aici prin casă un joc de remi....evident că am reuşit să scot absolut tot din cutie, şi să le înşir prin toată casa...se vede clar pe unde trec eu! Mami şi tati nici numai ştiau că există aşa ceva în casă, dar noroc cu mine care mai fac săpături,şi mă mai bag prin diferite cotloane.
Păcat că numai sunt toate piesele, căci dacă ştiţi voi ce au făcut părinţii ăştia ai mei cu aceste piese....le-au folosit ca despărţitoare la parchet,când au montat parchetul!
Au primit acest joc dela naşii, care l-au primit de la Grety...dar să ştiţi că naşul a ştiut la ce serveşte jocul, deoarece şi el aparticipat activ la partea cu folosirea pieselor ca şi despărţitoare pentru plăcile de parchet!

Ger de crapă pietrele!

De aproape o săptămână este afară un ger de crapă pietrele....drept consecinţă, am găsit prilej să numai dorm la mine în pătuţ toată noaptea, adică mai mult dorm cu mami şi cu tati...dacă se poate, chiar pe mami, este ideal!
Mami tot speră să treacă mai repede gerul, şi să numai am motiv să mă mai trezesc noaptea...că doar abia mă obişnuisem şi eu să dorm mai multişor.

duminică, 24 ianuarie 2010

114 sau 112!

Ştiţi că mie îmi place să vorbesc la telefon...mai nou, sau mai vechi şi formez...de ceastă dată am avut noroc, am format doar 114...mami a zis că bine că nu a fost 112, că ne trezeamcu cine ştie ce amendă acasă, şi nu şiam de ce!
Ca mijloc de protecţie, acum mami scoate firul din telefon şi pentru că nu se mai aude nimic,nu mai prezintă interes....mami este convinsă că şi mie o să îmi placă să vorbesc la telefon.

Am aprecieri!

Tati mai se uită el câteodată la mine, şi îmi zice că atunci când am să cresc mare am sp frâng multe inimi, dar noi nu îl credem...şi totuşi astăzi am aflat că cineva ne vizitează să vadă ce am mai făcut şi chiar este interesat de prostiile mele!
Acest cineva, se autointitulează Balaurul, şi are un blog interesant care te autobinedispune...este unul dintre prieteni noştri virtuali! Dacă doriţi şă viziţaţi blogul său puteţi apăsa aici!
Mulţumim pentru urări, şi aprecieri!
Dacă vreţi să ştiţi ce fac acum:mă chinui să scot cartoanele cu care a baricadat tatibiroul, şi fac un concert cu "Bum, bum, bîr, bum...." de nu înţelege nimeni nimc ce vreau să zic!

Facem curat!

Astăzi am făcut curat..când spun "am" mă refer la noi toti: mami şi-a făcut partea, tati şi-a făcut partea, dar de această dată am contribuit şi eu...adică am desfăcut unul dintre sertarele pătuţului,şi am luat de acolo ghetuţeleşi dresurile şi le-am mutat în oliţa muzicală, tip wc!
Păi ce eu să nu muncesc?

O aventură!

La noi mersul cu maşina a început să devină o aventură...nici numai vreau să aud de scaunul de maşină, ci doar să stau ţinându-mă de scaun, în spatele lui tati, sau să mă plimb pe banghetă dintr-un loc în altul, sau dacă stau lângă mami trebuie să trag de ceva, să fiu ocupată.
Joi, când veneam de la bunici, stăteam eu lângă mami, şi am început să trag de clapeta de la portieră..şi surpriză, că de această dată s-a deschis...cum stătea mami cu cutul, a simţit că se cam deschide uşa...când a auzit tati a blocat uşile imediat! De acum cică mergem numai cu uşile blocate, şi dacă va fi cazul, pe aceea o va bloca definitiv!
Lasă că şi mami a căzut din maşină...numai că era mai mare!

Covrigii mei!

În ultimele zile, purtătorul nostru de cuvânt, adică mami, a fost în concediu şi nu a mai deschis calculatorul, şi drept urmare nu a mai postat nimic despre noi, aşa că recuperăm astăzi.
Joi am fost la mamaie, şi am stat cu ea, căci mami a trebuit să se ducă până la facultate, să se vadă cu domnul profesor....aşadar, am stat cu mamaie, şi cât de cuminte am fost numai ea ştie.
Când a venit mami, ne-a adus patru covrigi, eu tocmai mâncasem, dar când am văzut că mami lasă punga de covrigi la Străbuna pe noptieră m-am repezit hop ţop, am desfăcut punga şi mi-am luat doi covrigi...unul într-o mână, celălat în cealaltă...Şi hap, hap am băgat iar la ghiozdan....ce să zic: sunt pofticioasă rău!
Mamaie a zis că dacă nu îmi dădea ea să pap ar fi crezut că m-a ţinut mami nemâncată, aşa cu pasine ţineam ambii covrigi şi muşcam ba din unul, ba din celălat!

miercuri, 20 ianuarie 2010

Pasiunea mea...şoseta!

Ieri a fost zi de spălat şosete, iar mami le-a uscat în baie....eu ce am făcut? Am deschis uşa la baie, şi am şparlit ceva şosete, căci mami când a observat eu deja întinsesem şosete peste tot...astăzi mami a sesizat că nu toate şosetele au pereche, dar o să le găsim la curăţenie sâmbătă!
Mami s-a obişnuit cu prostiile mele, dar mami de Imam încă nu s-a obişnuit că noi copiii suntem făcuţi ca să face prostiuare şi numai prostiuare, aşa că s-a gândit ea astăzi că poate ne duce o săptămână la orfelinat să vedem cum este acolo, ca atunci când ne aduc acasă să fim cuminţi....dar mami a zis că slabe şanse să ne schimbăm!
Când a depus mami dosarul de indemizaţie, doamna de la ghişeu a zis că fata ei când era mică era cuminte numai când era bolnavă sau când făcea o prostie...şi mami a ajuns la concluzia că dacă sunt cuminte, şi nu mă aud, clar fac ceva! Faza cu bolnavă încă nu am experimentat-o, fiindcă nu a fost cazul...şi mami speră să nici nu fie cazul prea curând!

Cel de-al doilea văr!

Cel de-al doilea văr al meu s-a născut astăzi, 20 ianuarie, la Suceava şi se numeşte Alexandru Teofan.
Îi urăm multă sănătate şi să aibă parte numai de lucruri frumoase, iar părinţiilor multă răbdare! Dar pentru că este băieţel poate că este mai cumine, căci băieţei cică sunt mai cuminţei...cel puţin Fabio este!

Şi te miri că nu îţi merge netul!

Să vă explicăm cum stă treaba la noi: tati are un PC, mami are un laptop, că dacă au chef să lucreze în acelaşi timp să nu se suprapună....ideea de bază este că mami are net wireless de la calculatorul lui tati, dar în ultimele zile ce fac eu,ce nu fac este că mai mereu mami rămâne fără net...adică eu ştiu ce fac: trag de tot felul de fire, care mai de care....până m-a văzut tati, şi i-a zis lui mami: Şi te miri că nu îţi merge netul!
Mami a ajus la concluzia că o înţelege acum pe mamaie Ştefi, care atunci când era mami mică voia şi ea să aibe o prinţesă ca verişoara Cristina, care mereu era îmbrăcată ca o prinţesă şi mai ştia şi poezii...dar mami nu avea nici o treabă cu prinţesele, ea îl lua de o aripă pe vecinul Andrei, şi fie băteau cuie prin garduri, fie se duceau la furat corcoduşe, fie botezau căţei, fie operau pisicile, fie făceau un comandament de iarnă, pentru făcut gheţuş în curte, unde trebuia să parcheze tataie....aşa că vă întreb eu pe voi, cu cine era eu să semăn cuminte dacă până şi mami făcea numai prostii?
Dacă ştiţi voi ce fac eu acum...mă chinui să bag o scobitoare acolo unde ar trebui să intre mufa de la căşti, în calculator!

luni, 18 ianuarie 2010

Băieţică...Frumosule!

Aşa cum aţi putut observa m-au tuns....şi după ce că m-au ciuntit, tati mă mai strigă şi "Băieţică!". Tati a uitat că acest apelativ este deja luat de către Edi, a lui Găbiţa şi Găbiţu...ei îi ziceau lui Edi aşa, de când era la mami lui în burtică!
Revenind, acum că tati mă strigă "Băieţică" poate şi Străbuna să mă strige "Frumosule",fără să o mai certe mamaie Ştefi că mi se adresează la masculin!

Andreea, în ţara poveştilor!

Am uitat să vă spunem că am mai câştigat o cărticică: Andreea, în ţara poveştilor!. Mulţumim pentru premiu!
Până am să cresc eu mai măricică, am să am o adevărată bibliotecă!

duminică, 17 ianuarie 2010

De ale bărbaţilor!

Ce îţi mai este şi cu bărbaţii aştia!
Acum câteva săptămâni am fost la Străbuna, mami cosea la gobilinul ei, şi am tras veioza...a sărit siguranţa de la bec, gata lumina...se arsese şi becul de la lustră, cel care lumina spre mami...nu am găsit unde ţinea tataie Adrian becurile, aşa că atunci când a venit de la servici mami i-am zis să remedieze situaţia, şi i-a zis că eu am făcut pozna...acum tataie ce zice "Acum dai vina pe fată pentru prostiile pe care le faci tu?"...până la urmă s-a lămurit el tataie cu cine are de-a face!
Astăzi, tati mi-a dat să mă joc cu cuburile, şi le-am împrăştiat prin toată sufrageria...când a venit mami de la bucătărie a zis clar: "Să puneţi mâna să strângeţi fiecare cubuleţ!", tati ce a zis "Adică, eu să le strâng!", mami a zis că normal, că doar şi el a fost părtaş, şi fără comentarii tati punea în pungă cuburile, eu le scotea...mami m-a luat şi m-a pus în cârcă la tati, şi eu am început să îl gâdil!
Iar acum, ştiţi ce facem noi? Vorbim la telefon: tati s-a dus în dormitor, şi m-a sunat pe fix, iar eu evident că am răspuns...unul în dormitor, altul în sufragerie...ne înţelegem perfect! Tati pe limba lui, eu cu auă, o-aua...şi tot aşa! Asta nu v-ar fi trecut prin cap, nu?
Acum cam are dreptate mami, când zice că are doi copiii...

M-au tuns!

Ieri, după două zile de pregătiri m-au tuns!
Două zile de pregătiri din partea tuturor...căci chiar dacă mami a trasat sarcini clare şi precise tuturor, mamaile au avut grijă să facă tot ceea ce au dorit ele...şi chiar dacă mami ieri le-a făcut morală, ştie că şi altă dată se va întâmpla la fel...mami rămâne cu morala, şi mamaile fac tot ceea ce ştiu şi vor ele! Asta este viaţa!
Revenind, ieri aşadar a fost ziua în care am rămas fără bretor...căci data trecută când m-a tuns, m-a aranjat complet, nu doar de breton am fost ciuntită!
Aşadar, m-au pus să aleg de pe tavă....mi-au rupt o ditamai turtoaică în cap....şi mi-au tuns bretonul...şi am băgat la ghiozdan! Toţi am băgat la ghiozdan, mai puţin naşa, care era la ziua de carne, şi amâncat nişte fripturică, dar nu multă...căci vrea să se facă fotompdelă şi ţine cură de slăbire...şi drept urmare nici tort nu a mâncat, căci aşa cum a zis nasul: nu e cu carne!
Cum spuneam: am ales mai multe...dacă era după mine alegeam toată tava:
întâi am vrut să aleg iconiţa, dar m-am răzgâmdt şi am ales bani, şi mi i-a luat naşa din mână repede, apoi am ales telecomanda, şi mi-a luat-o iar repede, apoi am ales un plic cu bani, şi mi l-a luat şi pe acela, apoi am ales pixul roşu, şi iar mi l-a luat, şi am mai ales o cutie de bijuteri în care era o inimioară de aur, şi iar mi-a luat-o, aşa că m-am supărat...păi eu nu rămân cu nimic?
Acum fiecare interpretează cum vrea, şi ce vrea: că o să fac bani din tehnică, ca tataie Marinică, sau că o să lucrez în televiziune...că o să iau mită, că am luat plicul cu bani...că o să corectez pe toată lumea că am luat pixul roşu, sau o s mă fac profesoară....că o să am inima mare, şi o să fiu darnică, sau că îmi vor place bijuteriile! Aşadar loc de interpretări este, nu glumă.
Oricum, mami zice să fiu eu sănătoasă, şi interpretez eu cum cred că e mai bine prentru mine!
Astăzi m-au aranjat complet:Arăt ca un băieţoi! Şi aşa mi s-a zis că mă comport ca un băieţel, şi am preocupări de băieţel, păi să şi arăt!

joi, 14 ianuarie 2010

Unde este telecomanda?

Astăzi mami m+a lăsat singură cu telecomanda şi a ieşit pe balcon să strângă rufe...păi eu de ce să nu ies cu ea?
Pentru că am stat singurică amascuns telecomanda, şi nu vreau să o mai scot deloc...a căutat-o mami peste tot pe unde se poate, dar să vedem că poate când vine tati de la servici i-o dau lui, mă mai gândesc!
Altfel situaţia trebuie soluţionată de tataie Marinică, prin achiziţionarea unei alte telecomenzi!
În altă ordine de ideei, sâmbătă s-au gândit să îmi rupă turta...să mă gândesc dacă fac concert pentru naşu, sau nu...să mă gândesc dacă mi-a trecut supărarea, sau nu, căci m-a făcut mahalagioaică! şi ce a crezut el cp eu uit repede? Parcă nu aş avea cu cine semăna să ţin minte şi ce vreme era afară!

Hap, hap,pap!

Ieri am fost la Străbuna, mamaie a plecat pe la piaţă...aşa că am rămas acasă numai cu mami şi Străbuna.
Străbuna avea la ea în castron o felie de ruladă şi pufuleţi...evident că eu m+am dus să fac controlşi la castron. şi am înfipt mâna în ruladă, şi hap m-a văzut mami, mi-a luat farfuria din mână şi m-a spălat de mâini.
Am stat eu ce am stat, am făcut ordine la sticlele cu spirt şi iar hop, ţop la farfuria cu ruladă, şi hap m-a văzut mami, şi iar m-a certat şi m-a spălat.
În cele din urmă a venit şi mamaie de la prietenul ei WC-ul, şi mami s-a aşezat liniştită să coasă la goblen, când colo eu hop, ţop la farfuria cu ruladă...şi cum Străbuna e de treabă, mi-a dat să pap...şi am păpat toată felia, şi pufuleţi...cânde ne-a vâzut mami a luat-o la zor pe biata Străbuna, că ce a făcut, mă lasă să fac ce vreau eu...şi Străbuna a yis că dacă la fată îi place, ea m-a lăsat să pap! Bine că mai am şi eu cu cine coopera, că altfel....
Drept răzbunare, după un timp m-am dus şi am stins lumina de la veioza la care stătea mami să coasă...cum? Foarte simplu: veioza era băgată într-un prelungitor cu buton roşu..şi m-am dus şi am apăsat pe butpn, şi s-a dus lumina şi de la veioză,şi de la tv, şi de laperna electrică. Străbuna a zis că e unul la lumină, care atunci când se supără taie lumina...aşa că mami nu a intuit cine este vinovata...dar tot Străbuna m-a dat de gol, când a ieşit din cameră a văzut că la prietenul ei estelumină..aşa că problema era locală, şi nu se supărase nimeni să ne ia lumina!

marți, 12 ianuarie 2010

Şi am muncit....şi eu!

Ieri am spălat, la greu...a mers biata maşină toată ziua....trei maşini cu hăinuţele mele şi trei maşini cu hăinuţele părinţilor...acest lucru s-a întâmplat fiindcă săptămâna trecută nu am spălat decât o singură maşină!
Revenind, după ce se scotea câte o maşină mami ieşea pe balcon să întindă rufele, şi cât se ducea să reumple maşina de spălat lăsa ligheanul cu rufele spălate în hol, iar eu scoteam la greu din ele...până am achiziţionat, ca să nu mai spunem ciordit(că e supără unii membri ai familiei), o pereche de pantaloni de trening de-a lui mami. Ghiciţi ce am făcut eu cu ea?
Am plecat cu ea în dormitor, am luat de pe noptieră sticla de ulei de masaj şi am turnat aşa un pic, ici colo, câteva picăturoaie pe pantaloni astfel încât să arate ca un leopard. S nu ziceţi că muncesc şi eu!
Când a venit mami şi a văzut ce am făcut eu în dormitor îi venea să mă pape cu totul, dar staţi liniştiţi că astăzi, momentan sunt cuminte...ascult muzică şi mă dansez: Smiley şi Andra, favoriţii mei!

luni, 11 ianuarie 2010

Cu chef de joacă!

Nu numai ziua am chef de joacă, ci şi noaptea!
Noaptea trecută, de pe la ora 4, nu am mai venit Moş Ene pe la gene...şi cu toate că mami mi-a dat să pap lăptic,şi mi-a cântat somunul tot nu se lipea de mine...şi cum nu adormeam, mami a venit şi a stat cu mine în dormitor,şi m-a luat în patul mare...numai că mami murea de somn, şi a adormit, şi eu cum era să mă joc singurică...aşa că am luat biberonul de apă şi am început să îi picur lui mami pe faţă, şi cu tetina este cu picurare rapidă, am reuşit să o trezesc repede!
Şi pentru că am trezit-o ne-am jucat de mama focului...şi apoi m-am culcat până la 11 diminineaţa! Vă daţi voi seama că mami nu a mai dormit,şi a fost cam chiaună!

joi, 7 ianuarie 2010

Iubărică Inimă de Leu!

Astăzi am fost şi am văzut modele de tort, şi pe tortul care ne bate pe noi gândul să îl păpăm scrie într-un colţ şi numele meu...mami se gândea să treacă "Iubărică", aşa simplu...că oricum aşa mă strigă!
De ce "Inimă de Leu"? Fiindcă eu fac năzbâti, şi când ei mă ceartă, eu în loc să mă supăr încep şi gesticulez şi mă răţoi le ei....mai ales când găsesc lucrurile ascunse de mine!
Acum, la curăţenie au făcut curat şi sub canapea, în ascunzătoarea mea principală...mami zice că fur sau şterpelesc, dar tati se supără şi zice că ascund...şi tataie Adrian s-a supărat când a auzit-o pe mami făcându-mă Şterpelitoare, a zis "de ce zici urât de fată?"...păi numai mami ştie cât caută telecomanda acunsă de mine!
Tati şi tataie sunt cam supărăcioşi când e vorba de mine..ar vrea să audă numai de bine, dar dacă mai fac şi pozne ce să fac? Îi farmec cu ochii şi privirea mea...nu degeaba zice tati că multe inimii am să frâng eu cu privirea asta a mea! Am vorbi eu cu Iasmina şi am ajuns la concluzia că partea masculină este mai îngăduitoare, că şi la ea, mamaia ei nu o lasă să mănânce dulciuri, şi tataia ei îi cumpără dulciuri,şi le ascunde într-un loc de la birou,ştiut de ei...dar ghinion de neşansă, i-a descoperit doamna Tătaru şi a zis că îi bagă în consiliu...căci dacă mami când se supără pe noi ne ameninţă că ne bagă în şedinţă, doamna Tătaru a lucrat la scoală şi la ea se făcea consiliu, aşa că la ei se bagă în consiliu! Ce vreţi? fiecare cu şedinţa lui...
Revenind, la curăţenia sub canapea s-au găsit jucării, monede,clame de păr, broşe, pufuleţi, biscuiţi şi bomboane de pom. Acum a descoperit şi mami de unde scoteam eu câte o bomboană şi păpam de murdăream şi hainele de pe mine de ciocolată.
Astăzi am dat de cardurile lui tati...noroc că m-au prins în timp util, că să vedeţi alergătură după carduri.

Măseluţele mele!

Zilele acestea am fost şi cam mofturoasă căci îmi sparge gingia a doua parte a măseluţelor....vă daţi seama că sunt cam mârâită şi am toate circumstanţele atenuante.
Mami este mulţumită că pap bine, că altă dată nici măcar mâncarea nu mă mai interesa.
În altă ordine de ideii am început să ne pregătim pentru turtă, şi am fost la Casa Gheorg să vedem ce tort alegem, dar doamna de acolo ne-a zis că nu fac tort pentru turtă cu ingrediente pentru diabetici, căci nu se poate...aşa că mami a fost cam dezamagită, dar mai vedem noi ce şi cum, că mai avem timp!
Evident că şi bunicile au început să se agite, că doar asta este meseria lor...mami a zis că ea se ocupă de tot, iar ele să stea lniştite că nimeni nu va rămâne nemâncat! Dar ştiţi voi cum sunt bunicile astea....
Sâmbătă ieşim cu naşa la shopping, să ne destrăbălăm...să vedem ce,cum şi unde ne facem de cap.

În curăţenie!

În ultimele zile nu am mai apărut nici pe blog şi nici pe forumuri fiindcă am fost în curăţenie generală....adică am făcut curăţenia de Crăciun, întradevăr după, dar nu avea rost să facem înainte din moment ce noi de sărbători suntem mereu plimbăreţi.
Aşadar, mami a fost în priză, a şlefuit totul şi a luat la mână, de a răcit...tati tot o bătea la cap să nu aibe gripă, că uite Toni Tecuceanu ce a păţit, şi fără Toni mai trăim noi, dar fără mami ce ne facem noi?
Ieri am fost la bunici, şi am stat cu mamaie, mami s-a mai relaxat, dar tot nu şi-a revenit, dar aseară se simţea mai bine. Mami zice că bine că nu am răcit eu, căci şi eu mă dădeam vitează şi când curăţa mami covoarele cu Vanish, băgam şi eu mâna în găleată şi întindeam spumă pe covor...căci am uitat să vă spunem că în ultima zi de curăţenie ne cam lăsau nervii, şi am început să facem curăţenie "a la Dincu".
Cine este Dincu? un coleg de servici a lui mami, care în fiecare dimineaţă venea şi saluta clanul fetelor şi stătea puţin cu ele la şuetă...şi cum zicea şeful lui mami, din cauza acestor şuete, clanul fetelor nu îl linşau.
Aşadar, la o şuetă tânărul Dincu le-a spus fetelor cum îşi face el curăţenia, şi anume în baie pune duşul pe pereţii, apoi dă cu soluţie, şi apoi pune iar duşul...nu stă el la frecat faianţa...şi aşa avea el Dincu soluţii pentru fiecare cameră! Noi am aplicat doar pentru baie soluţia dată de el!

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

La mulţi ani!

Pentru că astăzi a fost ziua de naştere a lui mamaie Tanţi, îi mai urăm încă o dată să aibe parte de bucurii şi să fie sănătoasă, căci sănătate este mai importantă decât orice, şi să vedem dacă vă ţineţi de cuvânt şi vă duceţi la medic!
Şi că tot vă povestim de mamaie Tanţi, am uitat să vă povestesc că o fetiţă o strigă "Doamna Bibliotecă", aşa că mamaie trebuie să o înveţe cuvântul "Bibliotecară", căci altfel o să îi rămână numele aşa!

Revelionul!

Şi noaptea de revelion este o noapte ca oricare alta, numai că respectând convenţia ne place să petrecem! Nouă ne place să petrecem lângă cei dragi, ca şi Crăciunul, şi, să transmitem urări, să dăm telefoane, să dăm sms-uri....dar mami a zis că pe ea vrea să o prindă ora zero în pijama, ca să doarmă tot anul, poate aşa se simte şi ea odihnită, şi cum suntem o familie, şi tati şi cum mine am fost costumaţi la fel...nu a contat că restul au fost la ţol fetiv!
Anul acesta a fost primul meu revelion adevărat, fiindcă anul trecut eram mult prea micuţă, având doar 15 zile.
Aşadar, anul acesta am ieşit şi eu la artifică, aşa cum a zis taniti cofetara, când a cumpărat mami tort de ziua mea.....am văzut toate artificile,şi toate pocnitoriile, şi m-am bucurat....evident că am oferit tuturor şi lecţii de dans, chiar dacă la un moment dat ei chiar voiau să doarmă eu mă ţineam dedans în continuare...eu am căzut ultima, că am cea mai multă energie!
Mare păcat că nu a fost zăpadă, căci altfel cred că stăteam toată noaptea în faţa blocului cu Nectaria şi Iasmina, să ne dăm cu săniuţa....căci am uitat să vă spun că de Revelion am fost la bunici, şi deci ar fi avut cine să ne dea cu săniuţa!
Tataie Adrian a zis că pentru că sunt fetiţă mare, trebuie să merg cu Sorcova, aşa că am făcut şi ceva bănuţi...ca să nu vă spun că mamaie Ştefi mai crede în Moş Gerilă, şi ne-a luat şi cadouri, a uitat că s-a schimbat macazul şi am revenit la Moş Crăciun!

Infacol!

Pentru cei intereseaţi am aflat de la Maria,mami de Simiona şi Irina - două gemene minunate, că a apărut şi în România faimosul şi mult căutatul Infacol, sirop pentru colici.
Am făcut o mică verificare şi am mai aflat că acest produs se comercializează în farmaciile Sensiblu şi Centrofarm, la un preţ de aproximativ 21 lei.
Infacol este un produs farmaceutic ce se administrează bebeluşilor pentru calmarea colicilor abdominali.
Pentru mine, tati acomandat Infacol din Anglia, fiindcă până de curând nu se găsea e piaţă. La noi colici au ţinut cam trei săptămânii, şi am încercat trucul cu feonul, SabSimpex, Espumisan, Gripe Water şi faimosul Infacol.
La trucul cu feonul, tăceam din cauza zgomotului....chiar dacă luasem Pass, la testul cu auzul, la ieşire din maternitate, nu auzeam la fel de bine ca şi acum, iar zgomotul feonului îmi distrăgea atenţia.
SabSimplex, Espumisan şi Infacol sunt suspensii orale care se administrază înainte de alăptat, şi au diferite arome....la noi Infacolul nu a făcut aşa minuni cum se zice, mai degraba Espumisanul a fost celmai eficient.
Gripe Water este un sirop pe bază de extracţie de mărar, iar cel original are desenat o girafă pe sticlă.
Cel mai eficent ni s-a părut Espumisan alternat cu Gripe Water.

2010!

Pentru că în ultimele zile am fost cam ocupaţi, nu am reuşit să intrăm pentru a face şi noi o urare, dar niciodată nu este prea târziu!
Aşadar, în 2010 să aveţi parte de multă sănătate, ceva noroc şi bucurii, iar în fiecare zi să vi se îndeplinească o dorinţă, indiferent cât de mică sau mare este! Iar nouă, şi alor noştrii să ne meargă cel puţin la fel de bine ca în 2009, şi cel mai importamt,şi cel mai important să fie sănătoşi, că la restul le dăm noi de cap cumva!
Şi încă ceva, în 2010 să încercăm să fim un piculeţ mai buni, mai darnici şi mai iertătări, astfel să ne transformăm într-o planetă mai bună!