duminică, 13 decembrie 2009

Mâncărică de spanac!

Ingrediente:
- spanac
- două fâşii dovlecel
- două fâşii piept de pui
- o linguriţă ulei de măsline
- patru linguri lapte
- patru bobiţe sare

Mod de preparare:
1. dovlecelul şi spanacul se scot de la congelator şi se lasă la dezgheţat
2. când dovlecelul şi spanacul s-au dezgheţat, se pune pe foc o crăţicioară mică
3. când apa clocoteşte se pune la fiert dovlecelul, când s-a fiert se scoate, şi în apa rămasă se opăreşte spanacul
4. se arucă apa din crăticioară şi se pune pe foc crăticioara cu uleiul de măsline, dovlecelul pasat, şi spanacul tocat bine
5. separat se pune la fiert pieptul de pui
6. când spanacul şi dovlecelul s-au călit puţin se adaugă laptele şi sarea,şi se amastecă bine. Se mai alsă la fierm puşin, până scade laptele
7. când puiuţul a fiert, se scoate, se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste mâncărică.

Impresii:
- bunuţ, dar mai bunuţ cred că era dacă puneam şi puţină pulbere de orez