luni, 10 august 2009

Experienţa alăptării!


     Pentru că suntem în "Săptămâna alăptării" o să vă spunem şi noi experienţa noastră privind alăptarea!

     În acest post doresc să mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit şi încurajat în dificultăţile pe care le-am întâmpinat, astfelcă şi astăzi eu pap lapte de la mami meue. Ordinea nu are nici o importanţă, dorim să spunem doar mulţumesc unor persoane care nu fac parte din familie, şi care ne-au fost alături. 

    1. Mulţumim doamnei doctor Anca Moisa....care după ce m-a prezentat mamei mele, i-a spus ce trebuie să facă pentru a avea lăptic cât mai curând. Iar când s-a revăzut cu mami a învăţat-o cum să păstreze lăptic muls de la ea, să nu ma înveţe cu formulă când este plecată de acasă fără mine.

    2. Mulţumim domnului doctor Pop-Began....care a împărtăşit cu părinţii mei experienţa sa şi a soţiei sale,şi le-a explicat cât de importantă este alăptare, şi cât de ok este să îţi alăptezii bebeluşul. Se vedea clar cât de încântatşi cât de mult îşi iubeşte familia.

   3. Mulţumim Ralucăi, mami de Nectaria....care a ajutat-o pe mami enorm cu o pompă de muls. Mami făcuse răni la sân, de sângera; de câte ori mă punea la sân avea dureri de făcea pipi, la propriu, pe ea. Aveam o pompă de muls manuală de la Primii Paşi, dar nu ne-a ajutat prea mult....mami începuse să plângă, tati căuta pe net să vadă ce ar fi mai indicat, Mihaela (mami de Marina) ne trimetea pe mail poye cu pompa ei...era deja ora 22:00, şi mami numai putea de durere....Garmastan prostie, s-a vindecta cu ajutorul cremei de gălbenele şi a unguentului de tătănaseasă, şi a glicerinei cu vitamina A. Revenind....la un moment dat, a venit şi mamaie să vadă ce mai facem, şi a luat-o pe mami şi au mers la Raluca....care a consolat-o şi încurajat-o pe mami, că şi la ea abia a treia pompă a funcţionat, şi că să nu se ducă tati să cumpere pompă, că se duce tati de Nectaria să aducă pompa lor care era împrumutată la o prietenă....şi astfel, undeva după ora 23:00, a venit tati de Nectaria şi ne-a salvat, şi mami a putut să se mulgă...şi a doua zi, s-a dus tati şi a cumărat aceiaşi pompă.

    4. Mulţumesc Marilena.....care, şi ea fiind o mămică de pitic, a încurajat-o pe mami să nu renunţe la alaptat,şi chiar dacă cineva o va îndemna să îmi dea formulă să nu cedeze. Şi sfaturile ei au fost f bune, deoarece atunci când aveam colici mamaile o stresau pe mami să îmi dea formulă....dar mami la un moment dat le-a spus ferm că va arunca tot ce ţine dealimentaţie artificială dacă mai insistă.

    5. Mulţumesc tinerei mămici, colegă cu mami de salon.....care a ajutat-o pe mami să mă ia pentru prima dată în braţe,şi să măpună la sân. În ziua în care m-am născut, chiar dacă asistenta de pe tură a sfătuit-o pe mami să rămână în pat, pentru că spunea ea că de la anestezie s-ar putea să ameţească şi să o adune de pe jos...mami nu se putea abţine, aşa că a venit să mă ia în braţe! Era pe tură o asistentă tânără şi uşor acră....aşa că ceea care a ajutat-o pe mami să mă ia în braţe a fost o altă mămică. Spre surprinderea noastră cele care promovau alaptarea şi urmăreau mămicile dacă pun bebei corect la sân erau tot asistentele cu experineţă, şi cu o anumită vârstă.

     Pentru a ilustra că mami promovează alăptarea, şi urmează sfaturile primite de la doctorii mai sus menţionaţi, o să ataşăm o fotografie cu cel mai înalt loc unde am servit masa.....acum mami a ajuns la concluzia că nu există legătură mai importantă între o mămică şi puiuţul ei decât ceea creată prin alăptare. 

    

3 comentarii: