duminică, 23 august 2009

Incident în piaţă!

    Ieri am fost cu mami în piaţă. Deobicei lumea când ne vede reacţionează de genul: mititica, ce dragălaşe este! ce frumuşică este! ce frumos doarme! sau cât are?

   Ieri însă am avut parte de primul incident....

    În faţa noastă era un bătrân în baston, care cel mai probabil nu avea şi el pe cine trimite la piaţă să îi ia pâine... noi nu aveam cum să îl depăşim cu căruciorul, fiindcă nu era suficient spaţiu...din spatele nostru, se aude către noi: Ce mergi cucoană aşa încet, împinge la căruciorul ăla!

   Mami se întoarce şi vede un domn cam pe la 60 de ani, împreună cu soţia, ce căra o sacoşă (să îl numim Domnul cu soţie)....îi răspune: În faţa noastră este un domn infirm,şi deaceea mergem încet!

    Domnul cu soţie: Dăi cu căruţul la picioare! Ce stai?

    Mami: Să ne ferească Dumnezeu să nu ajungem şi noi ca el!

     Domnul cu soţie: Atunci dacă nu şti să te descurci, ce cauţi cu copilul în piaţă? Ce vrei să stau eu după voi, că ai tu în faţă un moş?

    Mami: Păi, ocoliţine...că dumneavoastră aveţi loc!

    Un domn mai tânăr în spatele lor (să îi zicem Domnul mai tânăr), care probabil avea şi el copil acasă,şi poate şi soţia lui păţise cândva aşa, se sesizează şi îl ia pe Domnul cu soţia: Dar, du-te dracu" şi ocoleşte? ce aştepţi? ce vrei să facă femeia? cu cine să lase copilul acasă? Nu ai avut copii, nu şti cum este?

    Domnul cu soţia: Cu bunici! Ce copilul nu are şi bunici?

    Domnul mai tânăr: Dacă bunici or avea servici! Ce toţi bunici pot sta cu nepoţii?

    Domnul cu soţia: Da! Eu aşa îi lăsam,şi mă ducem la piaţă....ce caută cu copilul în piaţă?

    Domnul cel tânăr: Al dragu, mai eşti şi părinte denaturat. Laşi copilul cu bunici,şi tu te duci la plimbare!

    Între timp, mami vorbea cu bătrânul, care săracul nu înţelegea ce se întâmplă.

    În cele din urmă Domnul cu soţia ne-a ocolit,şi a trecut de noi! De parcă nu putea să facă asta din prima şi numai era nici o discuţie! Noroc că eu dormeam, că dacă eram trează îi trageam o chiuială de îi ţiuiau urechiile toată ziua!