sâmbătă, 11 iulie 2009

Tocăniţă!

     Ingrediente: morcov, radacină de pătrunjel, usturoi, ardei, roşie

     Mod de preparare: morocovul şi rădăcina de pătrunjel se spală, se curăţă bine şi se pune la fiert, la foc mic împreună cu un căţel de usturoi.Roşia şi ardeiul spălate se pun la copt, după ce se coc se curăţă de coajă. Căţelul de usturoi se scoate din apă, şi se pasează bine morcovul şi pătrunjelul, şi ardeiul copt şi roşia.

    Păpăm: la prânz

    Impresii: ff bun! mai vreau şi altă dată...mai ales roşiile astea de la casă de la Dridu sunt f gustoase! mai bune decât cele din solar! 

4 comentarii:

  1. Buna..
    Am citit postarea ta.. si ma intreb nu este prea devreme pentru rosie? Pentru ca de la 7 luni rosia nu este permisa. Tie ti-a spus pediatra ta ca ii poti da rosie sau ustoroi?. Ciudat.. este prea timpuriu pentru astfel de legume. Am intrebat. Eu nu i-am dat decat cele permise acestei varste din seria de legume.
    Ne bucuram draga Sara ca iti place meniurile facute de mami si sa o tio tot asa.. sa mananci tot asa.
    Ce mai vreau sa te intreb.. Vad ca la fructe tu ii dai zeama de compot.. nu are zahar acel compot.. sau mai degraba acea zeama de compot?? Te intreb pentru ca zaharul nu este permis copiilor sub un an.
    Sanatte si numai bine. Pupam dulec o cozanacica gingasa.. care clar seamana cu tato 100 % ... Sory mami, dar ce sa ii faci Si Ana seaman cu tati.. printesele noastre seaman cu noi de la brau in jos asa-i?

    Hahahhaha

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă mămic,îţi voi răspunde pe puncte:
    1. roşia estepe schema de diversificare de la dna doctor, cu precizarea "fără sâmburi"
    2. usturoiul ne-a fost recomandat petru al fierbe impreuna cu morcovul, pentru a schimba gustul...şi apoi cu el la gunoi! dar la câtă ceapă şi usturoi a păpat mami când eram la ea în burtică, ar fi fost imposibil să nu îmi placă!
    3. compotul nu conţine adaos de zahăr...reţeta este prezenată când am păpat prima dată.
    4. mami s-a consolat cu ideea că semăn mai mult şi mai mult cu tati, chiar dacă tati zice că semăn cu el doar la ochii,păr şi grupa sanguină!
    5. multumim de pupicei, şi voi să creşteţi mari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da... ff ciudat.// pediatra nu vede semnitele si ca este prea din timp sa ii dai rosie.. In sfarsit fiecare face cum consira ca este mai bine.. Nu am vazut rosie fara samburi... cel putin pana acum...

    Aha cu usturoiul.. nu ai precizat ca doar l-ai fiert... am cresut ca l-ai pus in mancarica.. ma si miram..

    Compotul este facut in casa???Am crezut ca ii dau zeama de compot din compoturile cumparate din comert.

    Pai...cu tati semeni cozanacica draga...

    Multumim frumos...

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. din rosie se poate scoate semintele dupa coacere foarte usor. din cate am mai citit si prin carticele (de ex. Culinaria), la meniuri este prezenta si rosia
    2.compotul sigur ca este facut in casa, doar am prezentat reteta si pe blog...si inca de la inceputurile diversificarii am precizat ca macar pana la varsta de un anisor papam numai mancarica gatita in casa, cu ingrediente de la bunici

    RăspundețiȘtergere