luni, 13 septembrie 2010

Pomenire de 6 săptămâni

Sâmbătă mamaie Ştefi a făcut pomenire de 6 săptămâni pentru Străbuna şi evident că a ieşit ok, la cât s-a agitat mamaie în ultimele zile.
Evident că nici eu nu am putut lipsi...am fost de vineri dimineaţă pe poziţie!
Vineri am stat prin curte şi am făcut câteva boroboaţe...cum ar fi că am cărat pietrişi în găleata de apă a Cocăi...asta a fost răsplată că s-a jucat cu mine cu ATV-ul şi că m-a culcat la prânz!
Coca a zis că ea este ceea mai mulţumită că mi-am luat ATV ca să îl turez şi eu la geam la Eugen aşa cum face şi el când voia ea să doarmă...şi tura Coca la ATV şi zicea că aşa a făcut şi Eugen când repeara scuterul lui şi era Străbuna acolo, acum să îl înebunească şi ea pe Eugen! Ce să mai zici şi cu Coca? Când a venit Eugen de la servici i-a zis că dacă o mai supără îi vine ea de hac cu ATV-ul meu!
Sâmbătă am fost cumincioară, căci am stat mai mult cu tati şi tataie Adrian, căci mami şi mamaie Aveau treabă pe acolo cu Mioara şi tanti Nela, zisă a lui Faraon....eu am primit şi un cadou: o maimuţică de la Steluţa!
În rest toate bune şi frumoase, totul a ieşit cum trebuia şi datorită cosilierului cu parastasele Mirciulică care a fost pe fază la orice mişcare şi nu s-a supărat că mami i-a servit felul trei fără acrituri, ci doar a rugat-o să îi dea completeze şi lui farfuria.
Acum a făcut şi mami o boroboaţă: vineri a mers la cimintir cu tataie, Mioara şi tanti Pica, şi nu s-a uitat că din plasă curge vin, şi a pus plasa pe cavou...şi a pătat cavoul, căci nu era el pătat deja destul de o persoană de bine care a ars o lumânare aiurea..acum ne interesăm de o substanţă care curăţă granitul, şi dacă cumva ştiţi ceva soluţi de curăţat granitul lăsaţi-ne un comentariu vă rugăm.
Lui tati i-a părut rău că nu a cunoscut-o şi el pe tanti Leonora, căci Străbuna uneori o striga pe mami "Leonoro"...tati credea că Leonora este de fapt tanti Lenuţa, fiindcă el credea că tanti Lenuţa este sora lui Străbunul, căci a văzut-o că se implică şi a fost mereu când a fost nevoie de ea, nu credea că este cumnata lui Străbunul (soţul ei a fost fratele lui Străbunul)...căci tanti Lenuţa şi acum a fost prezentă de la ora 10 şi cum a intrat pe poartă a întrebat "Auzi făi coadili tele, ce mai ai de făcut?" şi mami i-a zis că are pregătit tot, dar ea a mai întrebat "Eu te întrebam ce să fac?", dar deja tanti Nela aranjase masa şi mami cu Mioara restul...aşa că tanti Lenuţa a stat cu mine de s-a jucat un pic până a început să vină lumea.

5 comentarii:

  1. Care va sa zica ....micutza .....mushcacioasa ....atevista !!!!
    HA HA HA !!!!Vad ca aveti activitate nu gluma !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar am activitate...din acest motiv "purtatorul de cuvant" nu mai are timp sa mai stea brambura pe aici sau pe forum.

    RăspundețiȘtergere
  3. HA HA HA !!!
    Purtatoru' de cuvint !!!
    Ca la GUVERN !!!!!
    ha ha ha !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai noi suntem ca la guvern, fiecare are in pastorire cate un min ister cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  5. HA HA HA !!!!
    Cine e Doamna Udrea si Cine E BOC ????
    Cum spune un fost coleg de-al meu ....
    VA "REPUP" ....Rozzz !!!

    RăspundețiȘtergere