vineri, 28 septembrie 2012

Am desenat prin casă...

Mami mă lăuda nevoie mare că nu desenez pereţi sau uşile...ce credeţi?
Face curăţenie general...şi ce descoperă: fix în spatele uşi din sufragerie un ditamai cerc desenat cu pix albastru...era şi mamaie Tanţa la noi....tati a zis că a mai găsit şi în dormitorul meu ceva de genul.

Mami mi-a zis că o să mă pună să şterg şi să văruiesc pe bani mei!
Mamaie Tanţi nu s-a putut abţine şi cică: de parcă are ea bani!
Mami a zis că nu contează câţi am, dar o să mă pună să plătesc din bani strânşi de la bunicul...
Mamaie: de parcă mulţi bani are de la bunicul!
Mami: Atât cât are, măcar acoperă parţial dauna....

Toată discuţia a rămas în suspans.

Ajungem pe la curte....ce credeţi că descoperă mama? Pe una din uşile de la intrare în casă, prin interior, era desenat cu cretă un om!
Mami mă întreabă ce am făcut acolo?
Eu mă uitam spăşită...poate impresionez!
Tatai Adi cică: lasă-o să scrie...cât crezi că o să scrie?
Mami a zis că pe viitor împart costul daunei prejudiciate împreună cu persoanele care mă încurajează...căci alt leac nu vede!

4 comentarii:

  1. Andra, eu te incurajez :)
    Impreuna cu baietelul meu, eu am desenat nu doar un cerc, ci copaci, forme geometrice cu personaje din desene animate inauntru, baloane, un curcubeu care incadreaza conturul lui David pe perete, soarele si luna cu norisori, ba chiar si o numaratoare mare cat un perete :). Si facand toate astea ne-am distrat grozav.
    Ti-am dat destule idei? :)
    Acum... poti sa-i sugerezi mamei sa-ti acorde un perete doar tie, eventual intr-o camera care nu-i chiar la vedere. Si stii ceva? Invit-o si pe mami sa deseneze cu tine. S-ar putea sa-i placa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate mama mea nu este atât de talentată la desen..şi nici eu nu prea am mare rabdare....desenez acolo mai mult nişte heroglife.

    Bravo Madi pentru talent!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce nu stie mama ta, draga mea Andra, e ca la desen eu am doua maini stangi (sau hai, una jumate). Dar pentru o camera de copii nu-i nevoie de cine stie ce talent, doar sa ai idee cam cum vrei sa decorezi.

    Hai sa-ti spun tehnica mea preferata. Stiu, mami nu e de acord, dar o poti tine minte pentru cand mai cresti si o sa ai voie sa-ti decorezi camera cum iti trece prin cap (mai devreme sau mai tarziu toti ne castigam dreptul asta :) )

    Printezi pe foaie A4 personajele tale preferate sau orice alt desen iti place si, cu ajutorul unei coli de indigo, copii desenul pe perete (sau pe orice alta suprafata, noi am decorat astfel si un dulap vechi). Trasezi contururile cu marker negru si colorezi cum iti place. Personajele le poti incadra apoi in baloane sau in forme geometrice sau in norisori, in functie de inspiratia de moment.

    Numaratoarea tot pe baza de printuri, indigo si vopsele am facut-o si absolut toti copiii care intrau in casa la noi erau de-a dreptul incantati.

    Cand vrei sa renunti la desene, un slefuit si doua straturi de var acopera tot :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna ideea! Multumi pentru pont! Poate o sa postam si poze cu lucrarile noastre....
    Multumim Madi!

    RăspundețiȘtergere