miercuri, 12 martie 2014

Evaluare psihosomatică - clasa pregătitoare

Pe 11.03.2014 am avut evaluarea psihosomatică!

Pasul 1: programarea pe ore (după îndelungi discuţii şi insistenţe cu conducerea grădiniţei)
Pasul 2: completarea cereri de solicitare a evaluări.

Alte documente necesare: adeverinţă dela medic că sunt clinic sănătoasă!
Pasul 3: testul de evaluare, la care m-am prezentat cu mama şi tata; mama a intrat cu mine în sală. 
Printre întrebări: Cum mă numesc?
Câţi ani am?
Cu cine am venit?
Dacă vreau să merg la şcoală?
Mi s-au prezentat mai multe fişe, şi a trebuit să discutăm pe baza lor: Ce văd în imagine? Cum este copilul? De ce este fericit? Eu cum sunt? De ce eu sunt bucuroasă? Care sunt anotimpurile? De unde ştiu când este primăvară şi cănd este vară sau toamnă? Care sunt zilele săptămâni? Cate avioane sunt în imagine? Câte creioane sunt în imagine? Care sunt mai multe (avioanele sau creioanele)? Care sunt creioanele subţiri şi câte sunt? Ce culoare au creioanele groase? Care sunt fructele? Care sunt legumele? Ce culoare au? Care este diferenţa şi care este asemănarea între mingi şi baloane? Care sunt obiectele din care se bea şi ce culoare au? Care sunt formele geometrice şi câte sunt?
Când mă trezesc? (eu i-am zis că la 7, doamna m-a intrebat cum etse afară la 7) Când vine mama să mă ia de la grădiniţă? (i-am zis că pe mine mă ia mamaie) Când mă culc?
Cum se desprate "televizor" în silabe? Cât silabe are? Ce litere recunosc? Dacă ştiu să scriu ceva şi să scriu ce îmi doresc eu (scopul este să se vadă cum se ţine obiectul de scris).
Să îmi pun mâinile în cap, pe burtică, la spate, pe picioare, sub bancă!
Rezultatul a fost 100%, chiar dacă din grabă la anotimuri am spus că în loc de primăvară este vară şi în loc de vară este primăvară, dar doamna m-a întrebat de ce cred aşa şi m-am corectat repede!
Doamna m-a lăudat şi mi-a zis că sunt isteaţă şi pregătită chiar şi de clasa I, şi că ţin foarte bine creionul!

În acelaşi timp cu mine a dat evaluarea şi Mihai, care imediat ce a terminat a venit la mine şi mi-a zis: "am luat testul! am luat testul!"
Eu: şi eu!
Mihai: şeu am luat 10!
Doamna evaluator: şi Sara a luat tot 10! este foarte foarte isteaţă! poate să meargă chiar şi în clasa I aşa cum îşi doreşte!
Mama: să nu exagerăm! o luăm pe paşi: cu clasa pregătitoare! 




2 comentarii:

  1. Ti-am spus eu mami sa nu te stresezi ca ai fata isteata si descurcareata! :)
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu m-am îndoit nicio clipă de capacitățile nepoatei mele.Felicitări oricum pentru modul cum te-ai prezentat, scumpa mea Sara.

    RăspundețiȘtergere