vineri, 31 decembrie 2010

La Anul...

...şi "La mulţi ani!", vă urăm să fiţi sănătoşi, bucuroşi şi norocoşi, să aveţi parte de cât mai multe momente şi surprize deosebite, să primiţi numai veşti bune!

Şi pentru că nu ne-am ţinut de promisiune, dar sperăm să o facem în noul an, şi să postăm câte o poiezie sau povestioară pe săptămână...o să începem de acum:

"În Anul Nou să ningă încet deasupra ta cu fulgii de fericire,
Să-ţi fie visul plin de împlinire,
Povara vieţii fie-ţi car cu sănătate,
Să-ţi fie sufletul scăldat în bunătate,
Să ai oricând în drumul tău un soare zâmbitor,
Şi alături chipuri dragi, şi-un înger păzitor!".

Moş Crăciun la Liberty Center!

Am uitat să vă spunem că săptămâna trecută am fost de l-am vizitat pe Moş Crăciun, la Căsuţa sa din Liberty Center...eu am fost cam năstruşnică, însă Moşul tare calm şi drăguţ, mi-a făcut chiar şi poze pe care mi le-a trmis pe mail, dar l-a lăsat şi pe tati să ne fotografieze....sigur că nu am plecat cu mâna goală, mi-a oferit şi o cutie de bomboane.
Poate această vizită este şi motivul pentru care am primit atât de multe cadouri, chiar şi de la persoane care nu ne gândeam, cum este Ana...pe această cale mulţumesc tuturor atât pentru cadouri, cât şi pentru bănuţii de "Bună Dimineaţa" care au ajuns la puşculiţă, chiar dacă eu nu ştiu să colind....şi nu facem nominalizări ca să nu se supere nimeni pentru ordinea în care apar pe listă.
Evident că şi eu am oferit cadouri, cel puţin celor din familie, însă în numele Magilor lui Iisus, căci aşa zice mami că ar trebui să învăţ...dacă vreau să primesc trebuie să ofer şi eu.
Şi mami a primit un cadou surpriză, sub bradul de la servici, de la Moş Crăciun, care a fost mai exact Carmen, şefa ei...a aflat mami mai târziu, făcând pe detectivul particular!

La mânăstire!

Weekend-ul trecut am fost la MaDridu, şi cu această ocazie l-am vizitat şi pe unchiul Costel...după care am pornit în vizită la mânăstire.
Noi ne propusesem să vizităm doar mânăstirea Căldăruşani, dar am ajuns şi pe la mânăstirea Sfântul Nicolae Sitaru. Eu am fost cuminţică şi încântată de plimbărică...mamaie Tanţi a fost încântată de mânăstire în sine, căci deşi era la o aruncătură de băţ nu o vizitase până acum.
Tot cu mamaie Tanţi am umblat cu împărţitul...aşa am întâlnit un băieţel căruia i-am dat mâna să mi-o pupe, dar am vizitat-o şi pe Iulia...şi pentru că am fost îmbrăcată în rochiţa roşie tricotată de mamaie Ştefi, mi s-a spus Heidi.

Să săpăm în perete!

Şi pentru că am găsit un moment prielnic să îmi fac de treabă, şi pentru că mamaie era la bucătărie, am avut grijă să fac o gaură în peretele din dormitor....pur şi simplu am săpat în perete, foarte uşor şi foarte simplu, căci bunici au placaţi pereţi cu polistiren!
După ce am văzut eu că am făcut mizerie m-am dus în bucătărie, la mamaie, şi am adus-o să îi arăt cât am muncit eu!

Forfecuţa mea!

Mi-a tăiat mami unghile, şi eu tot ceream forfecuţa...mami a pus-o în spatele televizorului, până să o ducă în baie, şi a uitat-o acolo...şi pentru că mi-au spus că eu nu am voie să mă joc cu forfecuţa am făcut următoarea mişcare: am aşteptat vreo oră şi ceva să plece tati de la calculator şi să rămân singură în cameră, am luat scaunul lui cu rotile, l-am dus până la masa cu televizorul, m-am urcat, am luat forfecuţa...şi hopa a intrat şi mami în cameră şi m-a prins!
Mi-a dat planul peste cap!

vineri, 24 decembrie 2010

Craciun Linistit!

Dorimn sa uram si noi tuturor celor care nu am apucat sa le trimitem un mail sau un sms, sau sa ii sunam, si celor care ne viziteaza:
Sa aveti parte de Sarbatori linistite, odihnitoare, sa fiti sanatosi, bucurosi si norocosi! Si sa va aduca Mosul ceea ce nici nu visati!

miercuri, 22 decembrie 2010

A venit, a venit....Moş Crăciun!

Moş Crăciun deja a început să vină sau a lăsat cadouri pentru mine, şi mi-au fost transmise sau au fost anunţate că vor ajunge la mine...
Momentan a venit Moşul de la:
- Steluţa şi Răzvan
- Rodica şi Remus
- Mioara şi Şerban...desigur că la familia Bărbulescu(Mioara şi Şerban) au participat şi căpriţele!
S-a anunţat că Moşul a mai trecut şi pe la Talida şi Gabi.

Mulţumim tuturor că nu au uitat, şi că se cred Moşul meu!

marți, 21 decembrie 2010

Sorcova Vesela!

Iazmina a venit cu o idee: să mă ia cu ea, şi Nectaria, cu Sorcova! Adică Iazmina a zis că ea şi Nectaria încep repetiţia, şi că să merg şi eu...mami a zis că nu pot încă, fiindcă sunt încă mică!
Tot Iazmina a venit cu o problemă de dezbătut, l-a întrebat pe tati când o să mă lase să am prieten, tati a zis că atunci când o să am dublul vârstei ei de acum, adică vreo 20 de ani...acum mami a zis că o să vedem în timp, ce şi cum, o să discute şi cu mine ce părere am! Acum, sincer, mami a recunoscut că a fost pusă într-o situaţie cam dificilă...căci nu se aştepta la o astfel de întrebare!

Nu mai avem căşti!

Vineri seara tati a plecat până la EMag să îşi ia un HDD de la garanţie, şi pentru că pleca pe jos, a sunat-o pe mami din faţa blocului să îi arunce şi lui căştile pe geam...cum mami are direcţie nu glumă, a aruncat căştile direct în pom, şi acolo au rămas cocoţate!
Aşadar, am rămas fără căşti, şi nu mai am cu ce să ascult muzică la calculator...poate facem rost de altele, căci să le dăm pe acelea jos din copac nu cred că sunt şanse.

luni, 20 decembrie 2010

Mami, back in business!

Joi, 16 decembrie, mami a reînceput serviciul, iar eu am rămas cu bunici să îmi fac de cap!
Cu bunici regulile sunt altele, sunt mai indulgenţi şi mai protectivi....nu prea mă ceartă, şi nici nu mă ameninţă cu diverse pedepse, ci m-au învăţat cu recompense, adică cu câte o bucăţică de ciocolată!
Aşa că drept răsplată pentru recompense am început să port şi botoşi.
Mami şi-a reintrat în mână deja....inclusiv pe dl Mircea de la IT l-a stersat la greu, dar i-a rezolvat problemele în doar două zile, când toată lumea credea că va dura 2 luni! Colegi lui mami au fost bucuroşi de revenirea ei căci aveau nevoie de o mână de ajutor...mai ales Andi.

miercuri, 15 decembrie 2010

Doi!

Astăzi la ora 11:37 împlinesc doi anişori...dacă mă întrebi câţi ani am, ştiu să arăt două degete lipite şi să zic "oi".
Mulţumesc tuturor pentru gândurile bune şi pentru urări, dar şi pentru cadourile primite sâmbătă, când m-au sărbătorit...nu facem nominalizări ca să nu se supere nimeni pentru ordinea enumerată.
Poate o să punem şi un filmuleţ cu intoxicarea provocată de mami cu carbit, căci a pus prea multe artifici pe tort.....dar şi cu momentul în care trebuia să suflu în tort şi eu nu vroiam, chiar dacă ştiu să suflu!
Mi-a părut rău că Iazmina a fost supărată, căci a avut aşa cum zice ea "probleme de familie", dar noi să creştem mari şi sănătoase!

Cu scaunul peste tot!

Dacă înainte mă căţăram şi escaladam pur şi simplu orice, acum ajung cu scaunul...adică iau un scaun şi îl pun pe unde vreau să mă caţăr.
Ieri, de exemplu, eram cu mamaie acasă şi a venit pensia, şi cât s-a dus mamaie să vorbească cu poştaşul, eu am luat un scaun, l-am pus lângă masă...m-am urcat pe masă, şi am intrat în bibliotecă...păcat că atunci a intrat şi mami în cameră şi m-a prins!

3 cuvinte în 3 minute!

Pentru că nu vreau să mă culc seara...adică eu aş vrea să stau trează până la 2 noaptea...şi pentru că alerg toată noaptea prin casă şi nu las pe nimeni să doarmă, tataie Adrian a instaurat o nouă regulă: trebuie să învăţ trei cuvinte în trei minute! Ce credeţi, reuşeşte să mă convingă să dorm?

Dridu e faimos!

După ce la Dridu s-au filmai cascadoriile pentru filmul lui Cage, MaDridu a mai apărut şi la emisiunea "D-ale lui Mitică"...aşadar Dridu devine din ce în ce mai faimos!

marți, 14 decembrie 2010

Nicolas Cage la Dridu!

La MaDridu al nostru a poposit şi Nicolas Cage, care a filmat câteva scene pentru filmul „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”...a filmat la baraj, două nopţii, şi au avut ceva spectatori!
Conform declaraţiilor domnului primar Valentin Turiga „Secvenţa filmată constă într-o cascadorie cu un automobil ce se răsuceşte pe şosea, loveşte nişte pereţi de beton şi balustradele de pe margine. Secvenţele vor fi filmate pe 29 noiembrie până pe 1 decembrie, între orele 18.00 şi 6.00.”.

Băsescu la oftalmologie!

Săptămâna trecută am făcut o vizită la oftalmologie, căci atunci când ies pe afară şi este niţel curent îmi cam lăcrimează ochişorul stâng.
Cum stăteam noi în aşteptare în faţa cabinetului ne-am întâlnit şi cu Matei şi părinţii lui, care făceau o vizită la dermatologie, căci şi Matei are o formă de dermatită...după ce a plecat Matei eu am adormit niţel, şi când să intrăm în cabinet dormeam de-a binelea.
Doamna doctor când a văzut că dorm s-a bucurat, căci aşa putea vorbi liniştită cu mama...acum a urmat şi necesitatea de a mă consulta şi implicit de a mă trezi. Cu cine credeţi că a încercat dna doctor să mă trezească: cu ajutorul lui Băsescu!
Dna doctor avea o păpuşică pe care o chema Băsescu, pe care o dădea la copii sa se joace...numai că eu nu am fost încântată deloc!
Cât despre rezultatul consulului, sunt declarată sănătoasă, numai că pentru profilaxie am de pus nişte picături, fără antibiotic Ociflash...pe care eu evident vreau să le administrez altora, mai puţin mie!

miercuri, 8 decembrie 2010

Despre Mircea Andrei Vasilescu!

Mircea Andrei s-a născut în data de 11.02.2009, având o greutate de 3000 g si 51 cm....părinţii lui, Irina şi Mircea, s-au bucurat tare mult de venirea lui Andrei în familia lor.
În luna august 2010, tatăl lui Andrei a observat că burtica băieţelului său este tare...au mers la medic, au făcut o serie de investigaţii şi diagnosticul a fost crunt: tumora renala Wilms,de origine maligna. A fost operat, numai că acum se află sub chimioterapie şi o parte din tratament este necesar a se face în străinătate.
Înainte de a fi diagnosticat, Andrei a avut 6 episoade care au fost diagnosticate cu enterocolită...căci după simptone cam asta ar fi fost.
Mami lui Andrei a fost încă de când era şi Andrei un sâmburel parteneră de discuţii cu mămicile de "Fulgi ştrengari ai ierni 2008-2009", şi deaceea putem spune cu mâna pe inimă că este un caz real.
Vă rog din sufletul meu mic dacă putem să-l ajutăm cumva pe Andrei, în orice mod nu neapărat financiar: popularinându-i povestea, apelând la diferite fundaţii, apelând la companiile de telefonie pentru un număr cu sms...chiar în orice mod v trece prin cap.
Dacă doriţi să vorbiţi cu părinţii lui îi puteţi contacta la numerele: 0744.754.074 şi 0734.031.882, iar datele pentru un transfer financiar sunt:
-titular cont: Vasilescu Mircea
-deschis la: BCR agenţia Lacul Tei Bucureşti
-IBAN: RO80.RNCB.0318.0123.0646.0001.
Sperăm că Andrei va fi la fel de vesel şi vioi cum îl ştiam noi, înainte de a i se descoperii această boală cruntă.

marți, 7 decembrie 2010

Titirez, vine Moşul!

Duminică am aflat de la Iazmina că vine Moşul! Iazmina îmi zice "Titirez", căci toată ziua alerg, şi se miră de unde am atâta energie...că ea vine de la şcoală şi se culcă, dar noaptea vrea să stea trează ca şi mine!
Aşadar, a venit şi la mine Moşul cu o maşinuţă cu telecomandă şi dulciuri...numai că nu a venit în ghetuţe ca la toţi copiii, ci mi le-a dat mami ziua, şi mi-a zis că este o zi în care se fac cadouri, ei îmi fac mie aceste daruri, iar eu trebuie să le dăruiesc cuminţenie....cam complicat dar din partea mea!
Sperăm că la toată lumea a venit Moş Niculae!

Lăptic în fierul de călcat!

Zilele trecute am găsit fierul de călcat prin casă..de fapt era pregătit pentru a fi aşezat la locul lui, dar eu eram cu căniţa mea de lapte veselă prin casă, şi ce am zis: mami cum toarnă apiţă în fier? să torn şi eu lapte, să vedem ce se întâmplă!
Ghinionul a fost că m-a văzut tataie Adrian, care s-a la mami şi ia zis: "Fetiţa a făcut obrăznicia! A turant lapte în fierul de călcat. Ce facem?".
Când a venit mami să ia fierul să vadă cum scoate laptele eu făceam pe sfânta ca întotdeaua....noroc că au reuşit să scoată laptele, că altfel vaide cojocul meu!

joi, 2 decembrie 2010

De Sfântul Andrei!

La mulţi ani, multă sănătati şi noroc tuturor celor care poartă numeleSfântului Andrei...în frunte cu mine!
Marţi, de Sfântul Andrei am primit cadouri de la bunici...au venit şi mamaie Tanţi şi tataie Marinică la mine, cu cadou evident...acum evident că şi ei mi-au ţinut unisonul şi au zis că sunt ceea mai cuminte fetiţă, cu toate că eu luni seara m-am culcat după 1 noaptea!
Tataie Marinică mă ţinea în braţe, la masă, şi zicea: "Ce vrei tu?Fata e cuminte, nu vezi?"...seara ne-a sunat mamaie Tanţi, că ea cadou mi-a adus, dar urare nu mi-a făcut, a fost tare oricum!
Am avut şi urări surpriză: Mioara cu căpriţele, dar şi Oana, prietena lui mamaie Ştefi la care mami a turnat-o pe mamaie că mă răsfaţă şi nu mă pune la punct...iar Oana a zis că mamaie aşa este ea mai răbdătoare cu copii, că şi Aşly a ei când făcea prosti mamaie zicea că atunci când va creşte va fi un copil cuminte!
Aşadar s-a dat startul la cadouri pentru mine, căci urmează:
-Sfântul Nicolae
-ziua mea
-Moş Crăciun!

Silofon de la Rodi!

Luni ne-a vizitat Rodica şi mi-a adus şi cadoul pentru Sfântul Andrei, printre care a fost şi un silofon...acum toată ziua bat la silofon de sar clapele în sus şi fac ditamai zgomotul!
Cum zice mami: Rodi mă învaţă numai la prosti!
Acum Rodi a zis că se pregătesc şi ei pentru un bebe, dar ce face ea că scad ăştia perioada de stat acasă...şi mami i-a zis să facă ea întâi bebele şi după aia mai vedem ce se mai întâmplă..şi i-a mai zis mami că dacă o fi un bebe ca mine nu va uita să îi zică: Şti dragă Rodica când eu eram nedormită şi tu îmi ziceai "Ce vrei fată, să ai un copil de-ala mototol? Lasă să simţi că ai copil! Să facă în fiecare zi câte o prostie!", ei bine vezi cum este?

Sunt cam nedumerită...cu cuţit sau nu?

Sunt cam nedumerită, fiindcă în funcţie de cine îmi dă să pap am voie sau nu cu cuţitul.
Dacă mănânc cu tati sau mamaie Ştefi cum mă văd că pun mâna pe cuţit cum mi-l iau şi zic: "Sara, tu nu ai voie cu cuţitul!"...însă dacă mănânc cu tataie Adrian, el mălasă, şi dacă îl ceartă mami, zice că fata trebuie să fie educată de mică şi să mănânce şi cu cuţitul....iar eu abia aştept să văd că am voie şi cu cuţitul, şi să mănânc şi cu furculiţa şi cu cuţitul...însă eu doar ţin furculiţa şi cuţitul, şi tataie îmi dă cu o altă linguriţă să pap.
Aşadar, sunt fată educată, nu glumă!