vineri, 29 mai 2009

Dezvolt noi pasiunii!

     Dupa ce am descoperit picioarele, si am vazut ca nu intra in guritza, am inceput sa vad ca exista si alte lucrurii care ma pasioneaza, precum tastele sau cablurile. De fapt ma pasioneaza orice face mami si tati, vreau sa fac si eu!

     Orice este buton vreau si eu: telefoane, telecomenzi sau tastaturi..imi place la nebunie sa apas pe butoane! Cablurile ma atrag si ele la nebunie: imi place sa le rod, nu ratez nimic...mami e tare stresata cand vede ca bag un cablu in guritza, de ce nu stiu! 

     Astazi am fost la mamaie Stefi, si mi-a zis ca maine cand merg cu mami si tati la expozitia de bebei sa imi iau o pianina ca mi-o deconteaza ea. Acum tati a zis ca nu chiui eu destul, ce sa mai le zornai si cu alea in cap, mami a zis ca imi ia in functie de cat costa, ca eu oricum sparg tot! 

     Mami a inceput sa se informeze cum este cu diversificarea, ca atunci cand mergem la doctor sa fim in tema, si sa mergem cu lista de intrebari...mami cu listele...am eu o vaga idee ca pediatra noastra ne va lamuri beton, si o sa incepem sa o sunam pe bunica lui Teo!

     In alta ordine de ideei am aflat ca voi avea inca o verisoara, dar tot peste ocean...Bianca va avea o surioara! Asadar, din partea lui mami am doua verisoare(Delia si Mihaela), si din partea lui tati am trei verisoare(Bianca, surioara Biancai si fetita lui Sorin)...asteptam si verisorii, poate ne ajuta Mihaela si Aurelian!

     Maine o boteaza pe Ioana Carina...or sa mearga bunicii, ca e la Amara, si pentru noi este prea departe! Mamaie Tanti cu prietenul ei, stafilococul auriu, s-au externat astazi special pentru eveniment. Nu v-am spus? Mamaie Tanti s-a imprietenit cu un stafilococ auriu, care tine tare mult la ea si s-a cazat in gatul ei....vezi mamaie Tantza cum sta treaba cu cartile astea? Mai bine de mine ca ma atrage tastatura...butoane, butoane, multe butoane! 

joi, 28 mai 2009

Imi mananc picioarele!

     De cateva zile bune am descoperit ca pot duce picioarele la guritza, si ca sa vad ce gust au tot incerc sa le pap. Din pacate nu reusesc sa bag in guritza decat degetele, oare de ce pumnul intra aproape tot? Eu vreau sa intre si piciorusul...Tati rade de mine, zice ca o sa am gura mare!  

Sa o vedeti pe Marina!




 V-am promis ca va arat poze cu Marina, sa spuneti si voi daca nu seamana cocheta cu mami ei? 

luni, 25 mai 2009

Poezia de saptamana aceasta: Pis, pis, pis!

Pisicuta pis,pis, pis
Te-am vazut azi noapte-n vis:
Te spalai, te pieptanai,
Funda rosie-ti puneai,
Cu labuta asa faceai,
Miau, miau.

Azi pisica mea e trista,
Ca nu are batista!
Sa-si stearga cu ea mustata,
Ca ia murdarit-o rata,
Pisicut-o stai nitel,
Iti dau eu un prosopel!
Dar pina ma-ntorc cu el,
Ai grija de soricel?

Am uitat sa va spun....

     Am uitat sa va spun ca ieri fina de la colt mi-a facut astrograma, si cica am ascendent in Varsator...habar nu am ce inseamna, insa a zis ca sunt greu de educat si ca sunt incapatanata! Ete zbang, pai cum sa nu fiu eu incapatanata daca si tati si mami sunt la fel? 

Săptămână aglomerată!

     Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost foarte aglomerată...nu am mai scris de câteva zile bune, aşa că astăzi vă spun ce am mai făcut!
     Joi, 21 mai, a fost Sf. Constantin şi Elena, şi noi avem mulţi sărbatoriţi în familie...cele mai sărbătorite sunt Străbuna, mamaie Tanţi şi mami....aşa că eu i-am oferit cadou lui mami un concert, aşa pe seară, când au venit şi naşii în vizită! 
     Cât am fost noi în vizită la Străbuna am fost tare, tare cuminte...că am fost cu mami şi mamaie Ştefi la magazinul de copii să îmi cumpere mamaie cadouri de ziua copilului; aşa că am primit deja o rochiţă cu bretele, un costumaş cu pantalonaşi şi o rochiţă cu chiloţei.
     Mamaie Ştefi a făcut caiet de poezii....să mă înveţe când mai cresc, dar dacă semăn cu mami nu prea se leagă poezia de mine! La acest caiet contribuie şi tanti Olga, că a fost educatoare. Mi-au făcut chiar mie o poezie! 
     Vineri, 22 mai, am stat până pe la ora 14 cu tati, că mami a fost la o conferinţă să prezinte o lucrare....am fost cuminte că m-a plimbat tati peste tot....seara mami a hotărât să mă tundă, că prea transpir, aşa că arat ca un băieţoi!
     Sâmbătă, 23 mai, a fost ziua lui naşa si am sărbătorit-o pe ea! Să ne trăieşti năşică! Am fost tare cuminte, că s-a jucat cu mine Teodor, şi mamaia lui...m-au alintat tare, tare mult! Şi mie cum îmi place sa fiu alintată......am fost atât de cuminte că am şi dormit, şi ca să nu cad din pat, năşica m-a baricadat cu perne, că la cât mă rostogolesc eu poate făceam iar buf! Am pus poze cu mine şi Teo!
     Duminică, 24 mai, am fost la bunici la Dridu! Cât timp tati a fost la bibliotecă să instaleze noile calculatoare pentru mamaie, eu şi mami am fost pe la Angela, că la ea găsim mereu ceva bun, bun, bun, şi am păpat o prăjiturică....adică mami a păpat, dar indirect ajunge şi la mine! 
     După-amiază unchiul Vali şi tataie au încins de un grătar....Andreea are un căţel mic, şi mi l-a adus şi mie unchiul Vali să mă joc cu el, dar încă sunt prea mică să mă joc cu căţelul...dar şi când o să cresc eu mare!

miercuri, 20 mai 2009

Am iesit cu tati la plimbare!

     Ieri este prima zi in care am iesit doar eu cu tati la plimbare...pe mami am lasat-o in casa sa isi mai faca din treburi! Tati spera sa nu devina un obicei, insa slabe sanse....cred ca seara vom iesi impreuna!

     Maine mergem la Strabuna...este ziua ei, si trebuie sa stam cu ea, ca buni se duce la doctor....incepe si Baby Expo...mami nu stie ce sa faca: sa mergem? sa nu mergem? sau sa mergem la expozitia organizata de SuperBebe? 

Sa ii dam o speranta lui Luca!

     Astazi mami a primit de la Maria, mami de Simina si Irina, adresa unui blog:

http://luca-si-maya.blogspot.com/

     Daca doriti sa il ajutati (macar cu o incurajare pentru parinti), intrati pe acest blog, daca nu, mai bine nu cititi! Si astazi a fost una dintre zilele in care mami s-a simtit ceea mai fericita fiindca ma au sanatoasa si fara probleme majore....restul problemelor se vor rezolva daca suntem sanatosi cu toti! 

     

marți, 19 mai 2009

Sa vedeti ceva foarte frumos!

     Daca vreti sa va delectati si sa vedeti ceva foarte frumos:

http://picasaweb.google.ro/lupuanca

     Aveti grija sa nu va imbolnaviti de ce frumuseti vedeti! Ca mami.....

     Cand era Danut mic, a fost impresionat de restaurantul lui nenea Rica, si a zis ca el stie ce se va face cand va fi mare: barman la nenea Rica! Asa si eu as putea spune, ca atunci cand voi fi mare voi fi designer floral! Tare, tare, tare frumoase...dar pana atunci voi incepe sa pap florile, am eu o vaga idee! 

Ma declar fata cuminte!

     Dupa show-ul de sambata seara ma declar fata cuminte....adica, duminica si ieri am fost exemplara, de frica sa nu care cumva la urmatoarele sarbatorite sa ma lase mami si tati cu buni Stefi si sa nu merg si eu. Astazi s-a anuntat la noi in vizita mamaie Tanti...sa vedem cand ajunge!

     Vineri stau cu tati acasa, mami trebuie sa se duca sa faca o prezentare la o conferinta, si am sa raman cu tati cat e mami plecata...sunt tare, tare mandra ca sta el cu mine acasa! imi place sa stau fie cu mami, fie cu tat! sunt inca micuta si nu vreau sa raman de acum cu bunici!

     In alta ordine de idei, in weekend i-au rupt turta Marinei, chiar daca ea abia pe 4 iunie implineste un anisor...cand o sa ne micsoreze tati pozele cu ea o sa va punem si cateva poze, sa vedeti ce domnisorica este! A fost si fata desteapta la ales de pe tavita! A hotarat sa ia: oblinda, peria si bani...a avut o tentatie si pt carte, dar s-a razgandit! Mami a zis ca o sa fie cocheta ca mami ei, si ca o sa-l jupoaie de bani pe tati ei! Marina are un nasic normal, nu ca al meu, care zice ca imi va pune pe tavita: euro si dolari, sa fie el sigur ca aleg bani! Dar ma bazez pe nasica ca nu raman doar cu bani! 

duminică, 17 mai 2009

Sigur voi deveni soprana!

     Aseara am fost sa o sarabaqtorim pe Talida! Mami a concluzionat ca familia Soare are dreptate: ma fac soprana! Dupa cateva minute dupa ce am ajuns, am facut un mega concert, sa stie si vecinii Talidei si lui Gabi, ca am venit eu in vizita.....dupa ce m-au plimbat baietii pe afara am adormit....m-am mai linistit, dar tot am mai reluat concertul, ca sa fie in parti! Cand tati si mami au zis ca plecam acasa, m-am facut fata cuminte, si m-am jucat cu toata lumea...adica, toata lumea s-a jucat cu mine!

    In alta ordine de ideei, trebuie sa o felicitam si pe Marina ca ieri i-au rupt turta! Asteptam poze! Marina deja e domnisorica mare: face un anisor pe 4 iunie....uff, trece timpul asa repede, si noi crestem mari, si trebuie sa fim din ce in ce mai cuminti...cate pretenti!

sâmbătă, 16 mai 2009

Pregatita de plimbarica!

     Dupa ce ieri am fost plimbarita de doua ori, dimineata cu mami, si seara si cu mami si cu tati, acum ma pregatesc de plecat in vizita!  Evident ca la plimbarea de seara, mami a gasit prilej sa mai imi cumpere cate ceva...

     Astazi mergem in vizita la Talida si la Gabi, ca sa o sarbatorim pe Talida...luni este ziua ei! Vin si nasii...sa vedem ce se mai contreaza mami cu nasu', cu ce se vor mai tachina? 

    Mami, vineri, pe 22 mai, trebuie sa mearga la o conferinta...bine ca e in Bucuresti! si sa vedem cu cine ma lasa? oare o sa stau cu tati sau cu mamaie Stefi? sa vedem...

    Astazi este ziua lui Imam, face 4 lunitze...asa ca ii uram si  lui: LA MULTI ANI, MULTA SANATATE SI SA AUZIM NUMAI VESTI DE BINE! Si sa numai iei asa in greutate, si sa numai  ratacesti toata ziua prin parc, ca o sa o termini pe maica-ta! 

vineri, 15 mai 2009

Astazi am facut 5 lunitze!

     Astazi la ora 11:37 am facut 5 lunitze! Am iesi cu mami pe afara si mi-a luat cadou o rochita cu pelerina si o jucarie! Ne-am intalnit si cu nenea Vali si m-am jucat un piculetz....ce bine e sa fi mic! LE UREZ LA MULTI ANISORI SI MULTE CADOURI ANEI SI LUI IUSTIN!

     Am fost cu mami la posta si am trimis formularul 230 pentru cei 2 %...si tot astazi am mai dat 2 eur pentru campania copiilor cu probleme caridiace....mami s-a obisnuit sa doneze lunar cativa eur in numele meu pentru diferite campanii sau copiilasi...va rugam daca puteti dati si voi un sms la 858...ganidti-va ca 2 eur reprezinta 2 sucuri, care oricum contin numai e-uri...asa putem face o fapta buna! 

    Cand am fost cu mami si tati la Grigore Alexandrescu, la verificarea de 4 luni jumate la ortopedie, ne-am imprietenit cu un baietel de doar 3 ani care la 3 luni fusese operat pe inimioara...cand ii povestea mamica baietelului, lui mami i-au dat lacrimile.....asa ca poate cu putin de la fiecare reusim sa facem ceva mare! 

    In alta ordine de idei, mami a zis ca mai postam o poezioara dupa ce reusim sa o invatam pe aceasta....mami sta cam prost la invatat poezii, ea e mai mult cu matematica....acum se chinuie sa retina poezii ca sa ma invete si pe mine....slabe sanse! daca ei nu i-au placut niciodata!

joi, 14 mai 2009

La multi ani, mamaie Stefi!

    La multi ani mamaie Stefi, sa ne fi sanatoasa!

    Astazi am fost la mamaie stefi ca a fost ziua ei...asa cum ziceam si ieri, luna aceatsa este luna sarbatoritiilor...si sigur ca am uitat ca mai avem un sarbatorit in familie: tataie Marinica. Am fost cumintica, in general! Acum ma pregatesc pentru ziua Talidei! Sunt bucuroasa ca merg si eu cu mami si tati. 

    Maine merg cu mami sa cumparam cadou, si sa depundem declaratia pentru 2% din impozit, la posta...mami vrea sa foloseasca aceasta pozibilitate pentru a ajuta First Bebe, fiindca si ei ne-au ajutat foarte mult pe noi cu acele cursuri pentru mamici si tatici! VA MULTUMIM INCA O DATA FIRST BEBE, SI SPECIALISTILOR CE PREDAU ACELE CURSURI!

 

     

miercuri, 13 mai 2009

Am descoperit mouse-ul!

     Am redescoperit mouse-ul de la laptopul lui mami! Am gasit ce sa rod si ce sa tin in mana cu luminitza rosie...ca ma plictisisem de atata galben! Si in cautarea mea dupa mouse am facut buf...adica mami m-a pus pe canapea si a raspuns la telefon; ea foarte grijulie m-a pus pe spate langa spatar...numai ca eu stiu sa ma rostogolesc...si m-am rostogolit pana s-a auzit buf! Cand s-a intors mami si m-a vazut pe covor a inlemnit....si eu cand am vazut ce ochii a facut am inceput sa plang, si dupa ce m-a cules de pe jos si m-a luat in brate si a inceput sa imi cante, am inceput sa rad!

    Ieri au venit si bunici in vizita si am iesit cu mami si mamaie Tanti al o sesiune de shoping, ca e ziua lui mamaie Stefi maine si am iesit la cumparat cadou...luna asta este luna zilelor: incepe mamaie Stefi, sambata o sarbatorim pe Talida, pe 21 mai pe mami, mamaie Tanti si Starbuna, si cred ca incheiem pe 23 mai cu nasica...sper ca nu am uitat nika! 

    De azi mami a hotarat sa puna pe blog cate un catecel pentru bebei: 

O capsuna cu pistrui
Si c-un fes micut, verzui
Se plangea ca de la soare
Toti pistruii-i ies mai tare.
Si ca are mult necaz
Ca-i prea rosie-n obraz.
Si pan` sa rasara luna
Se tot vaicarea intruna..
Of si vai, fir-ar sa fie
De ce n-am precum ciuperca
Pe capsor o palarie?

marți, 12 mai 2009

Ca sa raspundem la comentariu Anonim.....

     Sarumana pentru comentariu! Ne plac tare taremult comentariile....si ca sa raspundem:

1. Mami cica nu a furat nika...alunita o mostenesc de la tati...ce sa facem asta e! si cat s-a ferit mami sa nu am nici o alunitza....merecu cand poftea la ceva cerea...si tot sunt plina de alunitze

2. lumanarea intradevar e unica....nasu' a intrebat-o pe mami ce flor vrea...mami a zis orhidee ros, ca daca lumanarea era alba...nasu' s-a dus in piata la Cosbuc si a luat orhidee albe...ca cica roz nu exista, dar de fapt mami voia sa zica mov...ma rog! Lumanarea a facut-o mama lui nasu' , si a fost inspirata sa puna un voal cu un ingeras roz! Asadar, lumanarea este capodopera mamei lui nasu'!

3. coronitza de la cristelnitza este capodopera Silviei si a lui mamaie Tanti! 

MULTUMIM INCA O DATA  DE COMENTARII, SI MAI ASTEPTAM!

Poze de la botez!

    Aseara mami a pus poze de la botez, si din saptamana 20 si saptamana 21....sper sa va placa. O sa av dati voi seama cat i-am terorizat pe toti, dupa fetele lor!  

    Tot aseara ne-am uitat fugitiv si pe inregistrarii: nasa ce satisfacuta ai fost cand i-ai spus preotului numele! mai aveai nitel si ii spuneI: NA, CA NU NUMAI EU AM TREI NUME....si finuta!

     

duminică, 10 mai 2009

Pozele lui tati!

    Tati meu este pasionat de fotografie....pe blog, la site-urile mele preferate, este un link catre fotografiile lui tati! Acum tati vrea sa isi cumpere o noua camera...mai ramnea sa o convinga si pe mami...dar parca stiu ce va zice....

     Mami vrea sa il convinga pe tati sa refaca acvariul, ca eu sunt atre fascinata de pestisori....tati nu prea stie ce sa faca! Oare voi fi eu fetita cuminte si nu o sa arunc cu nimic dupa pestisori?

    Astazi ne-au vizitat nasii...le-a facut mami clatite....am mirosit si eu...abia astept sa pap si eu! Nasa zice ca atunci cand voi da de papa nu mai pap eu laptic....dar s-ar putea sa se insele, ca eu sunt pofiticioasa ca mami! 

    Si Marina era pofticioasa si nu prea mai ii palce papa de oameni mari! 

    Maine mergem la Starbuna' sa avem grijulica de ea, ca mamaie se duce la doctor. Ei au fost weekend-ul acesta la curte, ca au avut treaba....aranjeaza casa frumos pentru cand am sa ma duc eu in vizita! 

sâmbătă, 9 mai 2009

Oare pe noi ne citeste cineva?

     Oare pe noi ne cinteste cineva? ca am observat ca nu ne comenteaza mai nimeni, nici chiar Rabia si Monica nu ne mai da si noua un comentariu.

     Se pare ca am o noua prietena: Ana- Maria, ea are niste bloguri tare inyteresante...poate se uita sa nasica ca unul este chiar cu multe animalute!

Am iesit la terasa cu nasii!

     Astazi am iesit la terasa cu nasii sa ma delectez! Nasa crede ca am ceva cu ea ca de cate ori ma ia in brate urlu...nasa nu stie ca asa m-a facut pe mine mama fitzoasa, ca si la tataie Marinica am plans saptamana asta ca doar s-a uitat la mine si am inceput simfonia!

     Eu de cate ori vreau nitzica atentie incep concertul si sa fac scandal, pai ce credeti ca va puneti cu mine? Am sa cresc eu mare si o sa vedeti cu cine aveti deaface!

 

vineri, 8 mai 2009

Fac numai nazbati!

     Mami s-a obisnuit cu  nazbatiile mele: chiui,vorbesc, pap in somn, ma intorc pe parti, ma intorc de pe burta pe spate si de pe spate pe burtica....mai urmeaza sa ma si ridic in fundulet...incerc eu dar reusesc doar 30%.

     Astazi am fost sa ma vada doamna doctor chirurg iar....cu hernia cica s-a cma rezolvat, adica nu este nevoie de operatie....dar la ortopedie mai trebuie sa revenim la 7 luni sa vedem daca se formeaza oasele corespunzator! Mami si tati au incredere ca va fi bine...mami astazi s-a simtit foarte recunoscatoare la Dumnezeu ca sunt sanatoasa, ca a intalnit o mamica care a trecut prin f multe cu bebelusul ei...mami se mira de unde aceea mamica mai avea putere sa lupte....bebeul ei la doar 3 luni fusese operat pe inima.

    Ca sa va mai inveselesc, va spun ca maine imi scot parinti si nasii in parc...si poate ii vrajesc sa ma duca si la o terasa sa beau un ceai.

    In rest toate cum le stiti...fac numai nazbatiiiiii sa speri vestul! Astazi am fost la Strabuna' sa stau putin cu ea, si i-am dus poze cu mine....a pus-o pe mami sa i le numere ca sa fie sigura  ca nu dispar din ele! 

    Tot astept sa puna tati poze cu mine de la botze...sa vedeti ce lady au facut din mine nasii! Uff, poate se gandesc si ei sa imi faca un nasic, ca tare mult imi doresc sa am si eu cu cine am juca si cui sa ii dau din lucrusoarele si jucarioarele mele.  

miercuri, 6 mai 2009

Am muscat-o pe mami de nas!

     Ieri, ma tinea mami in brate linistita si deodata am sarit la nasul ei, si am facut hap! Deci, nasu' stai linistit ca te razbun eu!

Si am facut baldabac!

     Sambata am facut baldabac! ca sa imi iau revansa ca m-au trezit dimineata, adica pe la 6, am facut un adevarat concert in biserica, mai aveam putin si ne dadea parintle afara. Mami i-a zis lui nasu' sa se prezinte la noi la ora 7:10, insa la 6:10 nasu' era deja la noi! El este foarte matinal spre deosebire de noi.....daca nu ne-a zorit si pe mami si pe nasa ca au uitat certificatul de nastere acasa! Noroc ca parintele este mai intelegator.

     Dupa ce am venit acasa m-am linistit, si chiar m-am distrat....am fost incatata ca au venit invitati la care nu ma asteptam ca vor veni, si ca am primit multe cadouase...abia astept sa port rochita de la Silvia, si rochitele de la Talida si Gabi! Imi plac la nebunie si hainutele de la verisorica Biencuta, din Canada, insa am o nedumerire, la ei chilotei se inchid in fata...cam incomod cred....

     Am sa pun poze in album cand va fi tati gata cu ele....ca a strans de la toata lumea....

     Duminica am facut baita de a doua zi si am fost tare vesela!

vineri, 1 mai 2009

Mobilizare totala!

     Toata lumea s-a mobilizat pentru ziua de maine:

     - mami a facut salate toata ziua, a facut 2kg crema de branza, 2,5kg icre si 4,5kg vinete...sa speram ca ajunge si la Primarie, ca mamaie tanti are si ea o idee: tre' sa puna masa si la colegi ei de la Primarie

     - tati a stat cu mine si a aranjat muzica

     - mamaie Stefi a facut fripturile la cuptor, si mamaie Tanti a facut o adevarata mobilizare la Dridu cu Angele si Silvia! Mai imi fac si coronita de flori pentru cristelnitza!

     - tataiu Adrian a pregatit vinul, si tataie Marinica a facut o adevarata mobilizare cu pregatitul cortului

     - Nasu' a mobilizat-o si pe mama lui, sa ne faca lumanarea! la 6 dimineata era in piata George Cosbuc sa ia flori, la 7:30 suna la interfon...a facut si el nitel pe doica cu mine azi! Nasica a facut o adevarata mobilizare la ea acasa pregatindu-se pentru ziua de maine.

     Eu ca o floare ce sunt stau si ii joc pe degete pe toti! Sa vedeti voi ce vedata o sa fiu maine! Asa cum a zis si socrela intr-un comentariu trebuie sa imi dea sa pap si in biserica, ca alfel vaide cojocul lor! Abia astept sa vad ce cadouri o sa primesc, ca deja am primit ceva cadouase...m-a anuntat mamaie Tanti!