luni, 23 februarie 2009

Weekend petrecăreţ!

De două nopţi sărbătătoresc! Ce sărbătoresc? Lăsata secului, chiar dacă eu nu ţin post!
Părinţii, şi mai ales naşii mei nu prea ţin ei cont de tradiţi. Aşadar, sâmbătă în loc să mergem noi la naşi, au venit ei la noi. Mi-au luat Pampers 3. Mi i-a probat mami, şi îmi vin, dar nu vrea să mi dea de acum, că mai are aproape un bax Jumbo de numărul 2. 
Nu prea m-am jucat cu naşa, aşa că trebuie să mai vină curând. Eram adormită, şi naşul s-a cam grăbit. Cresc eu mare, şi vaide nasul lui! Deja fac practică pe Strabuna!
Apropo de Strabuna, am râs cu ea mult! Mama m-a dat cu crema pe faţa iar, ca i s-a parut că mă irit şi să prevină eczema bebeluşului. Străbuna are şi ea o obsesie: că are prea multe riduri, mă rog cute, cum le zice ea! Uită că are 83 de ani!Şi a vrut şi ea cremă de la mine, chiar dacă mama i-a spus că este de fapt pentru funduleţ. Aşa că amundouă ne-am măscărit cu cremă Nivea cu oxid de zinc de funduleţ pe faţă: eu de nevoie, Străbuna de plăcere!
Cred că o să continui şi astăzi cu petrecerea, fiind că am aflat că mâine ne vizitează mamaie Tanţi!
 

joi, 19 februarie 2009

Si am luat-o de la capat!




Dupa ce am fost doua zile super cuminte, aseara am luat-o de la capat! Ieri m-am distrat. M-am jucat si cu mamaie Stefi si cu tati, insa tot nu am obosit. Mami se intreba de unde am atata energie, ca ea nu isi da seama.

Tot mami a zis ca ma va muta temporar la Grasu', ca am ce papa natural, de la Rabia, si are si cine sa stea cu noi, Rabdare. Ca nu degeaba i-a pus numele asta Rabia! Ma inteleg eu cu Grasu', la papa: el papa la un san,  si eu la celalalt. Iar in noptile cand sunt eu cuminte, poate face el scandal!

As putea spune ca fiecare ca e vina lor. Tati in ultima luna cand eram la mami in burtica zicea mai mereu ca va fi complicat, si Rabia i-a pus numele Complicatul! na si le fac viata complicata! Bakr in schimb, de cate ori se agita Rabia si mai auzea ca se agita si mami, le zicea: sa aiba rabdare; si Rabia i-a pus numele Rabdare! na, si are mare rabdare!

Oricum, mami a fost uimita aseara ca am acceptat suzeta, ca in ultima vreme o scuipam.

Am uitat sa va spun ca aseara am vorbit si cu Mihaela si Aurelian. Voia mami sa le arate cu tip, insa cand am auzit ca am asistenta am incetat! Ma pregatesc eu sa le chiui la nunta, ca pe 11 iulie se casatoresc, si am aflat ca sambata au cununia civila, asa ca le uram: CASA DE PIATRA SI COPII DE CARAMIDA! Speram sa nu citeasca tati, ca lui nu-i place partea cu copii de caramida, insa are o motivare!

Acum iar am chef de joaca! 

marți, 17 februarie 2009

Si i-am lasat sa doarma o noapte!

Aseara am fost cuminte! Dupa ce am facut baita, m-am schimbat si am papat, am fost si cuminte. Mami a zis azi ca daca sunt asa nu ma mai da! Oricum voia mamaie Stefi sa ma cumpere pe un ciur de malai! 

Aseara am dormit de la 23 pana dimineata la 7. La 7 ma trezeam si cand eram in burtica, ca imi placea melodia care il trezea pe tati dimineata.

Acum mami spera sa fiu la fel si diseara. Dar eu zic sa nu isi mai faca atatea sperante!

Ieri am fost cuminte ca s-a jucat toata ziua cu mine, si m-au dat si in balansoar! Numai imi palce in patutul meu, imi place si mai mult in patul lor. O sa cresc eu mare, si o sa am un pat ca al lor!

Mami tot imi pune Cutiuta Muzicala, dar ea chiar nu inteleg ca mie imi place muzica pe care sa dansez?

Eu oricum vreau sa fiu in centrul atentiei!

luni, 16 februarie 2009

Am ajuns terorista!

Am ajuns teroristă! Imi place să îmi ţin părinţi în priză! Să simtă că exist!
Ieri am făcut două luni, si ca să sărbătoresc am tras nişte super show-uri, si ieri noapte şi noaptea trecută. A început să îmi placă să mă plimbe tati în braţe!
Mami a zis că dacă nu mă dă la femeia de serviciu să mă crească, când o să iau primul salariu să le cumpar aparate auditive, că ea si tati chiar dacă sunt unul lângă altul nu se aud, când ţip eu, şi deja au cam surzit.
La cât am ţipat până acum cred că o să mă fac cântăreaţă de operă!
Joi s-a anunţat mamaie Tanţa în vizită. Să vedeţi voi ce cuminte voi fi atunci! Ca aşa fac eu, sunt tare cuminte când mă vizitează ea: dorm tot timpul!

Mami a promis ca azi nu mă lasă să dorm deloc, dar ce e după ea? Eu când dorm poate să treacă şi trenul că nu aud nimic.

Mamaie Stefania are o prietenă: Doiniţa, buni de Teodor. El e terorist de la naştere! Si am luat şi eu lecţii de la profesionişti! Doiniţa a zis că atunci când Teo ţipă îi vine să îl pună într-o pungă şi să îi dea drumul pe ghenă. Sper să nu le vină şi astora vre-o idee! 

sâmbătă, 14 februarie 2009

Ura, am scapat de eczema bebelusului!


Sunt bucuroasa, ca am scapat de eczema bebelusului! Ma cam saturasem sa ma deseneze mami ca pe pieile rosii. Ma dadea toata ziua cu crema pe fata. O sa va arat si voua cum ma desena!

Astazi am fost cu bunici la curte! Asa ca premiu ca mi-a trecut eczema!

M-am intalnit cu Gabitza,bebe de Iuliana! El e mare voinic, are deja un an si doua luni! Si ca orice baiat e tare ignorant, nu are nici o treaba cu ce se intampla in jurul lui! Dar cresc eu mare si sa vezi ce ai fac! Deja am ochit prastia lui mami, de cand era mica. Mi-a pus-o tataiu la pastrare, la el in garaj.

Mami a fost uimita cat a crescut bradutul. Bradutul asta are deja 21 de ani si mie mi s-a parut ca e tare pitic pentru varsta asta mare. Eu sper sa fiu mai voinica la varsta lui!

 

vineri, 13 februarie 2009

Astazi ies in parc!

Sunt vesela, ca astazi ies in parc! Este si tati acasa, si vrea sa ma premieze, ca am fost tare cumintica noaptea trecuta. 

Eu as zice sa ma premieze si cu o jucarie, ca il suport povestindu-mi de la National Geographic. Astazi mi-a povestit deja despre Darwin. Parca eu inteleg acum care e treanba cu Darwin asta! Eu fac vocalize, si el crede ca inteleg.

Din pacate in parc merg doar eu, ca Nectaria e plecata cu mami ei. Daca mergea si ea cu mine era si mai frumos ca discutam de baieti din parc!

Acum trebuie sa plec sa ma marai nitel! Sa vada ei cine este seful aici! 

joi, 12 februarie 2009

Ce urat a fost afara!

Ce urat a fost azi afara! Ati vazut? Si in weekend se prevede la fel; si eu vroiam sa ies cu Nectaria in parc.

Sa nu radeti de Nectaria! Numele ei vine de la Sfantul Nectarie. Tati ii zice Nectarina, si mie nu imi place. Ce lui i-ar place sa ii zica altcineva altfel decat il cheama? O sa il intreb eu cand o sa incep sa vorbesc!

Weekendul trecut am fost la tara. Strabuni este inca nedumerit, nu stie cum sa ma strige! Nici strabuna nu stie, imi zice in continuare Bebi!

Mi-a placut la tara, chiar daca am dormit tot timpul, stiu ce s-a intamplat in jurul meu. Am auzit si pisicile miaunind, si acum prefer doar jucaria care miauna. Cresc eu mare, si trag pisica de coada!

Am facut si multe poze, pe care le-a pus tati in album!

Poate totusi in weekend va fi frumos! Sa iesim si noi in parc! 

Am tras un concert!

Noaptea trecuta am facut super concert!

Cel mai cel concert de pana acum, chiar daca am 'cantat' mai putin timp, intensitatea era crunta...cred ca au auzit toti vecini. 

Mami spera sa numai repet un astfel de concert, sa fac macar serenade, ca eu muzica house nu ii place. 

Noaptea trecuta m-au leganat si plimbat toti, pana si tataiu m-a plimbat prin casa si imi canta inventat de el!

O sa cresc eu mare! Mami ar vrea sa o doara pe ea, sa ma scape pe mine, dar cum sa facem?

Mai am si bubitele astea roz pe fatza! Am facut eczemna bebeluslui...asta mai imi lipsea! sa ma faca mami ca pe pieile rosii! daca ma vedeati aseara ce mascata eram, ca ma daduse cu o crema, nici nu mai mi se vedea pielea! 

miercuri, 11 februarie 2009

Si am facut vaccin!

Si am facut vaccinul pentru doua luni ieri!

Am tinut pe toata lumeacu sufletul la gura. Mama nu prea a dormit, de frica sa nu fac febra. Pana acum nu am facut, insa nu e timpul pierdut!

Ieri a venit tati si m-a dus la vaccin. Mai multe emoti aveau ei decat mine. Eu eram adormita si maraita. Cand am ajuns la dispensar m-am plictist, ce inseamna sa ma tina ei pe mine fara sa fac nimic? Asa ca am inceput sa tip! Si ne-a auzit doamna doctora si ne-a invitat in cabinet.

Cand am intrat in cabinet, doamna doctora ne-a consultat si ne-a felicitat ca mancam bine.

Ca de cand m-a vazut ea la nastere si pana acum am luat 2600 grame! Cica daca o tinem tot asa ne trece la regim! Nu mi-a placut deloc  ideea si aminceput iar concertul.

Cand mi-a facut vaccinul Cosmina, trebuia sa ma tina mami, dar ea de emotii tremura...a ras si Cosmina de mami, si i-am aratat eu: am tipat de nu se mai auzeau ce vorbesc intre ele! A zis si Cosmina ca nici un bebe pana acum nu a surzit-o!

Acasa am fost cumintica, dar cand l-am vazut pe tataiu, am inceput concertul ca voiam sa ma plimbe si el! Ca nu primisem sporul de importanta de la el! Asa ca m-a luat si m-a plimbat prin casa si m-a leganat. 

Nu degeaba am luat Nota 10 la nastere! Stiu eu ce am de facut!

Si m-am nascut!


Si am aparut si eu pe 15 decembrie, ora 11:37!

Asa aratam eu, la o ora dupa ce am spart timpanele doamnei doctor!

Daca era dupa mama, ma nasteam acasa! Ca ea vroia sa apar abia pe 17 decembrie. Noroc cu tati!

Am fost tare incantata, fiindca am primit multe vizite, unele chiar m-au surprins! mai ales cadourile, de care sunt tare mandra!

Cele mai surprinzatoare au fost Ioana, Maria, Mihaela si Rodi.

Ioana a indopat-o pe mami cu bomboane Raffaello! iar mie mi-a luat o supe gecuta, cu care ies in parc tare mandra!

La Marina, bebita Mihaelei si a lui Mircea, mi-a lasat Mos Craciun un balansoar! tare imi place in el! il pun pe tataiu Adrian sa stea cu mine si sa ma dau in balansoar! Am fitze deja, ce stiti voi!

Maria si Rodi mi-au completat garderopa! Mami zice ca Tanti Rodi  e nebuna, ca mereu imi ia hainutze. Cand era in Irlanda s-a dus la cumparaturi pentru mine. Mami zice ca ma rasfata prea mult!

marți, 10 februarie 2009

Numele meu!

Numele meu este Andra Sara Otilia!
O sa ziceti: cate nume! Ce sa fac si eu? Am parinti nehotarati! Pana una alta, si nasa are tot trei nume: Andreea Codruta Mona.
De unde vin numele mele? Pai sa va povetesc!
Mami a zis – Andra, sa am un nume de la nasa! Si tot mami a zis – Sara, ca ai place ei! Si sa va zic ceva: voia sa mai imi zica si Simona, dar s-a gandit sa nu exagereze…ca nu voia sa renunte nici la Andra, nici la Sara!
Tati a ales - Otilia. 
Si uite asa am ajuns cu trei nume
Dar stati linistiti, ca putini imi zic pe nume:
- Strabunicul imi zice Andra, ca a zis ca este singurul nume care suna mai romaneste! si asa a fost suparat ca nu ma cheama si pe mine mai simplu: Maria, Ioana sau asa ceva.
- Mamaie Stefi imi zice Sara, ca asa a zis mama ca o sa imi zica! Sara imi zice si Mihaela, mami de Marina!
- Strabunica imi zice Otlia, ca e mai simplu pentru ea!
Restul ma striga cum vor:
- Mami imi zice Bubulina, Bebelina, Iubarica, Laptarica, si mai nou si Picasita! De ce o fi ales ea doua nume daca nu foloseste nici unul? Nu stiu.
- Tati imi zice Bubu!
- Mamaie Tanti imi zice Bebelusa!
- Tataie Adrian imi zice Micuta si Fetita!
Asta este, am trei nume si toti imi zic altfel! Pana la urma eu la ce nume sa raspund?